gefeliciTAART.nl - Black Friday

Na het succes van vorig jaar is Teylers Museum van 8 juli tot en met 3 september weer in zomerse festivalsferen. Doe de topstukken-tour en ontdek in 30 minuten alles over het oudste museum van Nederland, sluit aan bij een van de vele activiteiten of leun achterover bij de limonadebar in het museumcafé: tijdens Vier de zomer in Teylers is er voor iedereen iets te doen.

 

Fascinerende geschiedenis / uitgelichte topstukken

Hoe is dat topje van de Mont Blanc nou eigenlijk in Teylers terecht gekomen? Hoe keken 19de-eeuwse onderzoekers naar fossielen? Wat is het verhaal achter die twee prachtige landschappen in de Eerste Schilderijenzaal? Vier de zomer in Teylers is een ongedwongen ontdekkingstocht, een frisse duik in de fascinerende geschiedenis en collectie van Teylers.

De hele zomer lang bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler (1702-1778). De activiteiten zijn samengevat in een overzichtelijk blokkenschema, dat vanaf vandaag online staat. Voor iedereen die liever zelf op onderzoek uit gaat, zijn er in elke zaal topstukken kleurrijk uitgelicht, waarmee je in 30 minuten van alles ontdekt.

 

Blokkenschema

Een greep uit het aanbod van het activiteitenprogramma: je kunt de Sterrenwacht bovenop de Ovale Zaal bezoeken of meegaan met een rondleiding door de historische Bibliotheek. Beide ruimtes zijn normaliter niet toegankelijk voor bezoekers. Je kunt handen leren tekenen tussen romantische schilderijen, de Grote Elektriseermachine zien vonken en nog veel meer.

Of begin het weekend met optredens op de binnenplaats van Pieter Teylers Huis en geniet van dans, muziek en/of spoken word, geprogrammeerd in samenwerking met Klein Haarlem. Ook voor families is er veel te doen: laat je bijvoorbeeld rondleiden door Brammetje het katje of sluit aan bij de workshop Prachtige Prints, waarin je aan de slag gaat met drukken: lijnen maken, kleuren kiezen, inkt rollen.

Familiecolleges op zondagochtend

Elke zondagochtend zijn er familiecolleges, afwisselend over kunst, wetenschap en de idealen van Teyler, bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar. In het eerste college op zondag 9 juli vertelt directeur Marc de Beyer meer over de tekeningen van de beroemde kunstenaar Michelangelo die Teylers in de collectie heeft. Samen duik je in het werk van deze bijzondere kunstenaar.

 

Het verhaal van…

Ook andere medewerkers van Teylers komen aan het woord in de zomer. Drie keer per week vertellen zij een onderbelicht verhaal over de collectie of over hun werk. Medewerkers van Teylers staan dit jaar ook op de posters. Wayl (beveiliger), Sara (registrar), Tim (collectiebeheerder), Maaike (projectleider), Winston (coördinator diversiteit en inclusie) en Marije (zakelijk directeur) heten je namens iedereen van harte welkom.

 

Oudste museum van Nederland

Teylers Museum is het oudste museum van Nederland: de Ovale Zaal, de ‘parel’ van het museum, opende in 1784. Via de indrukwekkende, lange marmeren gang van het voormalige woonhuis van Pieter Teyler betrad de bezoeker dit destijds hypermoderne laboratorium en verwonderde zich over de nieuwste wetenschappelijke uitvindingen, interessante boeken en de kunst van dat moment.

 

Praktisch

Het museum is van 8 juli tot en met 3 september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis, er is wel een ticket voor het museum nodig. Op de dag zelf kun je een deelnamevoucher afhalen in het museum (op = op). Voor de familiecolleges op zondagochtend wordt een klein bedrag gevraagd. Kijk op teylersmuseum.nl voor een overzicht van alle activiteiten en tickets.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTripp Trapp Stokke, de kinderstoel die levenslang meegaat
Volgend artikel12 Gratis zomervakantie activiteiten voor kinderen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in