gefeliciTAART.nl - Black Friday

Vervelen is er deze vakantie niet bij met deze gratis zomervakantie activiteiten voor kinderen. Geen geld om op vakantie te gaan? Ook in eigen land is genoeg te doen zonder vakantie budget.

 

Zomervakantie voor kinderen

Het is zomer en (bijna) vakantie voor kinderen. Dat betekend dat veel kinderen wekenlang niet naar school hoeven, veel vrije tijd hebben en kunnen genieten van mooi weer. Helaas hebben niet alle ouders budget om op vakantie te gaan. Zelfs een vakantie in eigen land, bijvoorbeeld in een bungalowpark kan namelijk behoorlijk veel geld kosten.

 

12 Gratis zomervakantie activiteiten voor kinderen

Gelukkig betekend dat niet dat je  kind de hele zomer thuis hoeft te zitten en zich te vervelen. Want juist in de zomervakantie zijn er genoeg gratis activiteiten die voor kinderen georganiseerd worden. Daarnaast hebben veel gemeentes speciale vakantiepassen, waarmee kinderen in de zomervakantie gratis leuke evenementen kunnen bezoeken of mee kunnen doen aan gratis activiteiten. Je hebt de Haagsche vakantiepas, het Rotterdamse Vakantiepaspoort en bijvoorbeeld de Gelrepas in Arnhem.

Maar ook zonder vakantiepas zijn er genoeg gratis zomervakantie activiteiten voor kinderen. Een kleine greep uit gratis activiteiten vind je hieronder:

 

1. Kom gratis naar Teylers

In het Teylers museum is er van 8 juli tot en met 3 september een uitgebreid programma voor het hele gezin. De activiteiten zijn gratis, maar je moet wel een gratis deelnamevoucher halen om het museum binnen te komen (deze krijg je gratis bij de ingang). Op de website staat een blokkenschema met alle gratis activiteiten.

 

2. Het belevenissenbos in Lelystad

Niets zo leuk als in het bos te zijn. In het belevenissenbos in Lelystad kunnen kinderen naar hartenlust genieten van het buitenzijn. Met een gebied van maar liefst 40 hectare is vervelen er niet bij. Geniet van de natuur, laat de kinderen de meer dan 100 avontuurlijke hindernissen ontdekken of ga samen op avontuur om de wilde paarden te spotten.

 

3. Drielandenpunt Vaals

Bezoek drie landen op één dag! Als dat geen vakantie is! Ga naar het drielandenpunt en laat je kinderen Nederland, België en Luxemburg zien. Naast het feit dat je kinderen kunnen zeggen dat ze gratis maar liefst drie landen hebben bezocht kunnen ze zich ook uitleven in de speeltuin.

 

4. Wilde dieren spotten op de Veluwe

Houden jij en je kinderen van wat avontuur? Ga dan heel vroeg in de ochtend naar de Veluwe om daar wilde dieren te spotten. Je kunt er zomaar tijdens een wandeling of fietstocht herten, zwijnen en zelfs wolven tegenkomen.

 

5. Zoek een gratis blotevoetenpad

Kinderen (en stiekem vaak ook de ouders) vinden het ontzettend leuk om met blote voeten buiten te lopen. Nog leuker wordt het als je met je blote voeten door wat modder mag lopen. Spreekt dit jou ook aan? Ga dan samen met je gezin op zoek naar een gratis blotevoetenpad om te genieten.

 

6. Bezoek gratis het van Gogh museum

Nog een museum dat gratis te bezoeken is voor kinderen tot 18 jaar is het van Gogh museum. Houd er wel rekening mee dat jij als volwassen begeleider wel moet betalen. Wellicht dat een oudere broer of zus mee wil gaan, op die manier heb je weer een gratis zomervakantie activiteit.

 

7. Kinderboerderij ’t Nije Hoff met alpaca’s

Zoek je een keer een heel andere kinderboerderij? Bezoek dan boerderij ’t Nije Hoff in Emmen. Hier kunnen kinderen niet alleen naar hartenlust spelen, maar ook genieten van allerlei boerderijdieren. Sinds kort hebben ze er ook alpaca’s, wat het nog leuker maakt.

 

8. Gratis naar de ‘dierentuin’ net over de grens

Dierentuinen zijn tegenwoordig voor veel mensen onbetaalbaar duur. Dat is erg jammer, want dierentuinen kunnen ook ontzettend leerzaam zijn. Heb je vervoer? Dan kan ik je een bezoek aan Zoo Zajac in Duisburg, Duitsland. Dit is eigenlijk een dierenwinkel, maar je vindt er zoveel verschillende (exotische) dieren dat je kinderen de ogen uit zullen kijken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om voer te kopen om bijvoorbeeld de papegaaien te voeren.

 

9. Bezoek een natuurpark

Nederland heeft maar liefst 21 natuurparken waar het goed toeven is. Trek er met je gezin op uit en maak een leuke fietstocht. Ga er samen op uit en maak lange wandelingen of neem een picknickmand mee en geniet in de natuur van lekker eten en drinken.

Leestip: 5 Tips om wandelen voor kinderen leuker te maken

 

10. Kabouterpaden

Ga er samen op uit met je kleine kinderen en loop een kabouterpad. Terwijl je samen door de natuur struint ga je op zoek naar de verstopte kabouters. Geen idee waar je een gratis kabouterpad kunt vinden? Lees dan snel hier verder.

 

11. Vliegtuigen spotten

Misschien kun je zelf niet met het vliegtuig op vakantie, maar niets is leuker dan vliegtuigen spotten. Vliegtuigen spotten kun je op verschillende plekken in Nederland: denk daarbij aan Schiphol en bijvoorbeeld luchthaven Eindhoven.

 

12. Verken een nieuwe stad en reis gratis met het OV

In veel steden mogen kinderen gratis met het OV reizen. Check de voorwaarden per stad. Daarnaast mogen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis reizen met de trein. Op die manier kun je tijdens de zomervakantie nieuwe steden ontdekken. In een andere stad kun je op zoek gaan naar een leuk park, het strand bezoeken, een grote speeltuin of de kinderboerderij.

 

Zoals je ziet is er vervelen er niet bij deze zomervakantie, want er is genoeg te zien en te doen. Gratis zomervakantie activiteiten voor kinderen vind je onder andere in de lokale stadskranten, FB groepen, maar ook op de websites van de verschillende vakantiepassen.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelVier samen met je gezin de zomer in Teylers
Volgend artikelDe wereld over in 1 dag bij Zoo Pairi Daiza

3 REACTIES

  1. Vissen is ook zo iets wat alleen je eigen materialen kosten want kindervergunning tot 12 is bijna overal gratis. En de kinderboerderij ook zeker iets handigs en leuks.en wij gaan vaak ook nog in het bos picknicken ook een feest. Thuis bingo kan je zo gek maken als je wil.
    Een groot feest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in