gefeliciTAART.nl - Black Friday

Geen idee wat je tijdens de herfstvakantie kunt doen? Ik zocht voor de herfstvakantie 2019 uitjes en evenementen voor het hele gezin op. Al deze uitjes vind je in onderstaand overzicht terug.

 

Herfstvakantie 2019

De herfstvakantie 2019 is verspreid over 2 periodes. Voor de regio Zuid geldt dat zowel de basisscholen als middelbare scholen vakantie hebben van 12 t/m 20 oktober 2019. De regio Noord en Midden hebben herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober 2019. Deze vakantie geldt eveneens voor middelbare scholen als basisscholen. Dat betekend dat er twee weken lang verdeelt over het land kinderen kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Helaas is het weer in de herfstvakantie niet altijd even lekker en zul je vaak op zoek moeten naar activiteiten die ongeacht het weer door kunnen gaan. In mijn lijst heb ik hiermee rekening gehouden, alhoewel er ook een aantal evenementen tussen staan die gewoon in de open lucht georganiseerd worden. Mocht het echt tegenvallen, lees dan ook mijn tips voor een regenachtige dag.

 

Herfstvakantie 2019 uitjes en evenementen voor het hele gezin

Onderstaande uitjes en evenementen voor de herfstvakantie 2019 zijn voor jong en oud. Als er bepaalde beperkingen gelden wat de leeftijd betreft dan vermeld ik dat er apart bij. In die periode valt ook Halloween. Ik heb met opzet geen activiteiten rondom Halloween in mijn lijst opgenomen, omdat ik zelf niet achter Halloween en de achtergrond ervan sta.

 

De Betovering Den Haag e.o.

Tijdens de herfstvakantie, van 18 t/m 26 oktober 2019 hoeven kinderen zich in Den Haag en omstreken niet te vervelen. Het kunstfestival voor kinderen komt met ongeveer 550 voorstellingen en workshops op 55 verschillende locaties. Het programma dat in elkaar is gezet richt zich op kinderen in de leeftijd 2 t/m 12 jaar en bestaat onder andere uit dans, toneel en muziek. Het complete programma vind je op de website van De Betovering.

Wanneer: 18 t/m 26 oktober 2019

Waar: diverse locaties in en rondom Den Haag

Tijd: zie website

Toegang: gratis – 7 euro

 

herfstvakantie 2019 uitjes en evenementen Feest in Space met Nansi - fotograaf Jurriaan Brobbel
Fotograaf Jurriaan Brobbel

 

Cinekid Festival Amsterdam

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar weer het Cinekid Festival georganiseerd. Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie genieten van talloze films, documentaires, tv-series en het MediaLab. Cinekid wordt vanaf 19 t/m 25 oktober georganiseerd. Voorafgaand worden echter vanaf 12 oktober op verschillende locaties in het land voorstellingen gegeven in diverse filmtheaters.

Wanneer: 19 t/m 25 oktober 2019

Waar: Westergaasfabriek Amsterdam

Tijd: zie programma website

Toegang: zie website

 

Herfstvakantie 2019 uitjes en evenementen cinekid

 

Herfstvakantie stuifin Amstelveen

Vanaf woensdag 23 oktober t/m donderdag 31 oktober 2019 mogen kinderen in de pluktuin onder andere een pompoen uithollen. De kinderen mogen de pompoen naar eigen inzicht uithollen. Tussendoor is er pauze en krijgen de kinderen een zakje chips en drinken. Aan het einde van de workshop mogen de kinderen de zelfgemaakte pompoen natuurlijk mee naar huis nemen.

Wanneer: 23 t/m 31 oktober 2019 (maandag en dinsdag gesloten!)

Waar: Zomerbloemen pluktuin, Amsteldijk Zuid 183b, Amstelveen

Tijd: 10:00 – 16:00 uur

Toegang: € 12,50 (incl. chips, limonade, pompoen, kaars…)

 

 

Chuggington doe-dagen Spoorwegmuseum Utrecht

Tijdens de herfstvakantie 2019 is vervelen er niet bij. Vanaf 18 t/m 22 oktober 2019 zijn kinderen welkom in het Spoorwegmuseum waar de Chuggington doe-dagen  worden georganiseerd. Kinderen leren op een interactieve manier alles over treinen en sporen. Er is een speurtocht, kinderen kunnen meezingen of spelen op het speelkleed.

Wanneer: 18 t/m 22 oktober 2019

Waar: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: € 3,00 (t/m 3 jaar) en € 17,50 (vanaf 4 jaar)

http://https://youtu.be/_8EAczVfPV8

 

 

Herfstvakantie SEC survivals Almere

Van 19 t/m 27 oktober 2019 kan het hele gezin zich uitleven tijdens de herfstvakantie SEC survivals in Almere. In het outdoorpark kun je de leukste activiteiten ondernemen waaronder boogschieten, expeditie Robinson en survival. Kijk voor het uitgebreide aanbod op de website.

Wanneer: 19 t/m 27 oktober 2019

Waar: Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2, Almere

Tijd: 9:00 -23:00 uur€

Toegang: Vanaf € 9,50 p.p.

 

 

Coole Kidsnacht Frylân Leeuwarden

Op 25 oktober 2019 kunnen kinderen van 4 – 12 jaar samen met hun ouders, grootouders of verzorgers genieten van de Coole Kidsnacht. Speciaal voor kinderen openen diverse culturele instellingen in Friesland hun deuren van 17:00 – 21:00 uur. Doordat het een extra openstelling betreft buiten de normale openingstijden is het extra spannend. Laat kinderen meedoen aan activiteiten zoals een speurtocht en het maken van een eigen kunstwerk.

Wanneer: 25 oktober 2019

Waar: zie website voor de verschillende locaties

Tijd: 17:00 – 21:00 uur

Toegang: zie website (verschilt per locatie)

Sprookjesfestival Arnhem

Van 12 t/m 20 oktober 2019 wordt het Sprookjesfestival in Arnhem en omgeving georganiseerd. Het thema van dit jaar is toverstaf. In Sonspeek Park is het Grote Kabouterbos te vinden. Verder zijn er sprookjesachtige voorstellingen, muziek, theater, dans, workshops  en nog veel meer. Ook in de omgeving van Arnhem is veel sprookjesachtigs te beleven gedurende deze periode.

Wanneer: 12 t/m 20 oktober 2019

Waar: Arnhem en omgeving (zie website)

Tijd: zie website

Toegang: zie website

 

 

Slag om Grolle Groenlo

Tijdens de Slag om Grolle in Groenlo van 18 – 20 oktober 2019 ga je samen met het hele gezin terug in de tijd. Om precies te zijn naar het jaar 1627. De slag om Grolle wordt nagespeeld, maar er is nog veel meer te beleven. Wat dacht je van leuke kinderspelen, muziek, theater, historische markt en nog veel meer. Natuurlijk allemaal in de tijdsgeest van toen.

Wanneer: 18 t/m 20 oktober 2019

Waar: binnenstad Groenlo

Tijd: 10:00 – laat in de avond (fakkeloptocht)

Toegang: € 3,50 voor kinderen en € 13,50 voor volwassenen

 

Dit waren alle herfstvakantie 2019 uitje en evenementen voor het hele gezin. Heb je een aanvulling? Drop deze dan hieronder in de comments inclusief link.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelEducatief en leuk speelgoed voor 0 – 3  jaar
Volgend artikelDe leukste Netflix kerstfilms voor kinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in