gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zoek je een dierentuin die echt geschikt is voor jonge kinderen? Is je kind dol op dino’s? Bezoek dan dierenpark Amersfoort. Het ideale uitje voor gezinnen met kinderen van 3 – 10 jaar.

 

Uitjes met kinderen

Alhoewel de zomervakantie ten einde loopt zijn er nog tal van momenten dat je een gezinsuitje kunt maken. Ook, of beter gezegd juist in deze tijden is het belangrijk om er veel en vaak met je gezin op uit te trekken. Lekker genieten van tijd met de hele familie. Nederland heeft op dat gebied heel veel mogelijkheden: van pretparken tot musea tot dierentuinen. Er is voor elk wat wils te vinden. Mijn favoriete uitje met kinderen is een bezoek brengen aan de dierentuin. Wij hebben al heel wat dierentuinen bezocht in binnen- en buitenland. Nu de kinderen wat ouder zijn vinden ze dat niet meer zo leuk. Ons uitstapje naar Safaripark Beekse Bergen viel echter wel in de smaak.

 

Is je kind dol op dino’s? Bezoek dan dierenpark Amersfoort

Omdat mijn dochter heel enthousiast was over haar bezoek aan dierenpark Amersfoort een kleine twee jaar terug, dachten wij om dit park eens te bezoeken. We kende de dierentuin nog niet, dus voor ons compleet nieuw. Entreekaarten kocht ik via de Jumbo dagjeuit actie, waardoor we flink wat korting kregen op de entreeprijs.

Natuurlijk is met alle maatregelen alles in het park aangepast. Er is een bepaalde route uitgestippeld die je moet volgen. Je komt hier echter langs nagenoeg alle dieren. Helaas zijn er ook dingen die vanwege alle maatregelen niet toegankelijk zijn, waaronder het nachtdierenhuis.

Dierenpark Amersfoort zebra en giraffes

De eerste indruk was positief. Naarmate we verder het park inliepen werd echter al snel duidelijk dat dit park vooral gericht is op kleine kinderen. Er zijn heel veel speeltoestellen, er zijn bootjes waarmee een klein rondje gevaren kan worden en er rijdt zelfs een treintje door het park. De bootjes en trein kosten wel extra (hiervoor moet je munten kopen bij een automaat bij de attractie).

Dierenpark Amersfoort treintje

Het aantal dieren viel in de praktijk ook een beetje tegen, al moet ik wel zeggen dat we ons op bepaalde plekken geamuseerd hebben. Het verblijf van de olifanten echter viel me zwaar tegen. De verhouding tussen het aantal olifanten en de beschikbare ruimte buiten vond ik echt heel erg klein. Dit steekt dan ook weer schril af tegen de volière van de wat grotere vogels. Die is best ruim opgezet. Ook andere dieren hadden een redelijk klein verblijf (zeker als ik dit vergelijk met andere dierentuinen).

 

Dino’s, dino’s en nog eens dino’s

Wij volgden de route en kwamen op een gegeven moment terecht in een gedeelte met dino’s. Dit gebied beslaat voor mijn gevoel minimaal 1/3 van de totale oppervlakte van het park. Alle dino’s zijn gemaakt op schaal, waardoor deze heel veel ruimte innemen. Het is allemaal gesitueerd in het bos en de vliegende dino’s zijn zo opgehangen dat je de touwen amper ziet (kinderen zullen deze helemaal niet opmerken). Voor kinderen die dol zijn op dino’s moet dit echt een walhalla zijn.

Dierenpark Amersfoort dinos

 

Wij wisten hier niets van en waren op een gegeven moment uitgekeken op de zoveelste dino 😉 Maar nogmaals, voor kinderen van 3 – 10 jaar is het zeker een aanrader. Kun je het bezoeken van dieren combineren met een spannende tocht langs uiteenlopende dino’s. We zagen dan ook heel veel kinderen die hun ogen uitkeken en niet wisten waar ze het moesten zoeken.

Leestip: Shoppingroute Amersfoort met leuke hotspots

 

Na de dino’s toch weer dieren en speeltuin/kermis

Nadat we eindelijk ons rondje voltooid hadden kwamen we weer in een gedeelte met dieren terecht. Zo kwamen we nog langs een huisje ingericht met allemaal opgezette dieren en dieren op sterk water. Zielig, maar tegelijkertijd voor kinderen ook heel leerzaam. Vlak voordat je rondje klaar is is er nog een kinderboerderij en een stukje waar prairiehondjes loslopen.

Hier hebben we ons een hele tijd vermaakt. Het zijn hele grappige dieren die net als stokstaartjes op de uitkijk staan. De rest van de groep loopt gewoon los rond, ook tussen de bezoekers. Apart om te zien dat de prairiehondjes direct naar kinderwagens toelopen om deze te bekijken. Kinderen werken ook als een magneet op deze dieren. Eén van de prairiehondjes vond mijn vestje heel interessant en trok eraan. Zelfs de jonkies kwamen naar ons toegerend, nieuwsgierig en een klein beetje bang.

Daarna is het weer echt helemaal gericht op kleine kinderen met een soort speeltuin en kermis. Hier kunnen kinderen die nog energie over hebben zich helemaal uitleven op allerlei speeltoestellen. Een ouderwetse draaimolen maakt ritten voor wie dat wil (ik denk dat je hiervoor extra moet betalen, maar dat weet ik niet zeker).

Dierenpark Amersfoort prairiehondjes
Nieuwsgierige prairiehondjes wilden wel even poseren en vonden de camera ook erg interessant 😉

Eten en drinken in de dierentuin

Wij hadden een kleinigheid meegenomen om te eten, maar dat bleek achteraf te weinig. Drinken hadden we wel bij ons, aangezien dit het duurst is. Wij kochten nog wel een bakje friet voor een ieder. De kosten hiervan vielen eigenlijk reuze mee en de portie was ook goed. Naast friet kon je op verschillende plekken ook snacks kopen. Ook hiervan vielen de prijzen eigenlijk best mee.

Leestip: Dit kun je meenemen voor een dagje uit

 

Parkeren

Je kunt je auto makkelijk kwijt op de parkeerplaats van dierenpark Amersfoort. Houd er wel rekening mee dat dit extra kost. Een parkeermunt koop je aan het einde (voordat je de parkeerplaats verlaat). Deze parkeermunt kost 8,00 euro.

 

Honden in het park

Normaal gesproken mogen honden mee in het park. Met de maatregelen is het echter niet toegestaan om je hond mee te nemen naar de dierentuin.

 

Algemeen oordeel

Al met al hebben we ons wel een hele middag vermaakt, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dierenpark Amersfoort vooral geschikt is voor kinderen van 3 – 10 jaar. Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er veel mooiere dierentuinen. Bovendien, er is voor de dino’s meer ruimte beschikbaar dan voor veel dieren en dat is heel erg jammer. Maar zoek je een leuk uitje? Is je kind dol op dino’s? Dan is dierenpark Amersfoort echt een aanrader.

 

Adres:

Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

Telefoon 033 422 7100

 

Openingstijden

Dagelijks 9:00 – 18:00 uur

Dierenpark Amersfoort gezondheidsregels

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBaargoud een cadeau voor de kersverse moeder
Volgend artikelSieraden met moedermelk borstvoeding hangertjes

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in