gefeliciTAART.nl - Black Friday

Wij zijn dol op Texel. We proberen ieder jaar wel een paar keer de overtocht van het vaste land naar het eiland te maken. Vooral onze twee kleintjes vinden het Waddeneiland fantastisch, omdat er ontzettend veel kindvriendelijke bezienswaardigheden en activiteiten zijn. Onze 5 favoriete kidsproof plekjes op Texel deel ik in dit gastblog met jullie.

 

De leukste kinderactiviteiten op Texel

Wat wij zo leuk vinden aan een bezoek aan het eiland is dat je al gelijk bij de overtocht een vakantiegevoel krijgt. We hebben er al een aantal keren overnacht, maar het is ook leuk om voor een dagje dit Waddeneiland te bezoeken. Op mijn eigen blog vind je al heel veel kindvriendelijke Texel tips, maar onze vijf favorieten zal ik hier benoemen.

 

5x kidsproof Texel

Natuuravontuur Krimbos

Eigenlijk per toeval kwamen we op vakantiepark De Krim terecht. Ik had gezien dat er een Alpaca boerderij in de buurt was en dat je een leuke natuurspeurtocht kon volgen. We wilden bij aankomst eerst even koffie drinken en wat eten en zo kwamen we op het vakantiepark terecht. Er was een markt en veel speelgelegenheid voor de kinderen. Er was ook een overdekt zwembad dat zowel door daggasten als logees gebruikt mag worden.

De gratis natuurspeurtocht is echt een aanrader. Het duurt niet lang, maar zorgt er wel voor dat kinderen willen wandelen zonder te zeuren. Je loopt voor een deel beschut tussen de bomen, dus leuk op een hete zomerdag, maar ook op een regenachtige herfstdag.

De Alpaca boerderij grenst aan de ingang van het bos. Je kunt de dieren aaien en er is zelfs een alpaca wandeling te boeken.

Onze 5 favoriete kidsproof plekjes op Texel alpacas

De Slufter

Denk je aan Texel, dan denk je aan strand. Wij vinden De Slufter erg fijn en kidsproof. Deze zandvlakte ligt grotendeels tussen de duinen. Het gebied is populair bij wandelaars, maar als je een handdoek meeneemt kun je er ook lekker even zitten. De kinderen hoeven niet de zee in om met water te kunnen spelen (wat ik met twee kleine kinderen zonder zwemdiploma wel zo fijn vind), want er is genoeg ondiep water hier te vinden. Laat je kids op zoek gaan naar krabbetjes en mooie schelpen en ze zullen zich hier prima vermaken terwijl jij lekker kunt uitwaaien.

 

Ecomare

Een bezoekje aan Ecomare mag eigenlijk niet ontbreken als je voor het eerst Texel bezoekt met kinderen. Dit natuurmuseum en zeehonden opvangcentrum is geliefd bij jong en oud. De grote aquaria zijn adembenemend mooi. En je leert hier veel over het leven in de zee die ons omringt.

Ook hebben ze een tentoonstelling over zeevervuiling en hoe we die als mensen kunnen tegengaan. Ecomare organiseert regelmatig excursies op het eiland. Maar ik snap het ook heel goed als jouw kinderen hier niet meer weg willen. Onze kinderen kunnen hier prima een hele dag zoet zijn.

Onze 5 favoriete kidsproof plekjes op Texel krim

Sommeltjespad

Houd je van wandelen? Volg dan Het Sommeltjespad. Het korte natuurpad bij De Koog is maar 1,5 kilometer lang. Je kunt deze wandeling vergelijken met een kabouterpad. Maar in plaats van naar kleine wezens, speur je hier naar Sommeltjes. Het verhaal gaat dat kleine wezentjes overdag veranderen in steen. Langs de route kun je dan ook heel veel kleurrijke stenen vinden. Bezoekers laten ook hun zelfgemaakte Happy Stones achter, dus het pad wordt met het jaar kleurrijker.

Op een deel van de route vind je mooie dierenfiguren uit hout gesneden en zijn gezichten op boomstammen gemaakt, wat het geheel een sprookjesachtige sfeer geeft.

 

De Zelfpluktuin

Tot slot eindig ik dit rijtje favoriete kidsproof plekjes op Texel met een bezoek aan De Zelfpluktuin. Een deels overdekte tuin in kassen, waar je zelf groente, fruit en bloemen kunt verzamelen. Uiteraard wel tegen betaling.

Buiten is een terras en een grote zandbak. Bij minder goed weer neem je plaats in de overdekte theetuin, waar je kunt genieten van al het lekkers dat er groeit. Denk aan aardbeiengebakjes en fruitsmoothies. Heerlijk!

Ook als je niets wil plukken is een bezoekje een aanrader, want je kunt er echt heel leuk wandelen.

 

Kom jij ook zo graag op Texel? Wat vinden jouw kinderen het allerleukst aan het eiland?

 

Liefs, Mirjam

Moeder van Noah (15), Eli (6) en Filou (4). Blogt op een goedverhaal.nu over duurzaam wonen en leven.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel7 Dingen waarvoor ouders zich niet meer zouden moeten schamen
Volgend artikelDe Grote Sinterklaasfilm Trammelant in Spanje

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in