gefeliciTAART.nl - Black Friday

Veel ouders zijn nu al bezig met de plannen voor de mei- of zomervakantie. Wil je optimaal genieten? Dan is het noodzakelijk dat er voldoende vertier is voor het hele gezin, jong en oud. Ontdek nu de meest kindvriendelijke bestemmingen in Europa, zowel steden als landen.

 

Vakantie plannen met je gezin

Elk jaar staan ouders weer voor de keuze: waar gaat de vakantie dit jaar naar toe? Wordt het een vakantie in eigen land of toch een trip naar het buitenland? En hoe vind je een goedkope gezinsvakantie? Bij de planning moet je naast het beschikbare budget rekening houden met de wensen en eisen van het hele gezin. Bovendien speelt ook de leeftijd van de kinderen een rol bij de keuze voor een bepaalde bestemming. Met kleine kinderen is het vaak een stuk makkelijker dan met grotere kinderen. Zij willen immers ook leuke dingen doen en zien.

 

Rome en Wenen zijn de meest kindvriendelijke steden in Europa

Alhoewel er genoeg steden zijn in binnen- en buitenland waar kinderen zich niet hoeven te vervelen steken Rome en Wenen hier met kop en schouders bovenuit. Niet zo gek, want in beide steden zijn meer dan 98 activiteiten te vinden voor het hele gezin. Vervelen is er dus gegarandeerd niet bij. Het mooie is dat beide steden niet alleen leuke activiteiten hebben, maar ook barsten van de bezienswaardigheden. Hierdoor kun je de kinderen leren genieten van cultuur en historie.

Ben je in Wenen? Dan is een bezoek aan de oudste dierentuin ter wereld, Tiergarten Schönbrunn, een absolute must.

Duitsland is een goede vakantiebestemming voor je gezin

Overigens hoef je het helemaal niet ver te zoeken als je een kindvriendelijke bestemming zoekt. Ons buurland Duitsland staat erom bekend kindvriendelijk te zijn. Dat komt niet in de laatste plaats doordat de prijzen hier een stuk lager liggen. Voor families geldt dat zij bij een bezoek aan attractieparken en dierentuinen vaak een hele mooie prijs krijgen, waarbij de kortingen hoog op kunnen lopen.

In grote steden zoals Keulen, München, Berlijn, Hamburg en Frankfurt am Main vind je ruim 96 activiteiten geschikt voor het hele gezin. Van dierentuinen tot musea en van de grootste modeltrein ter wereld tot attractieparken, kinderen kunnen hier hun hart ophalen tijdens de vakantie.

kindvriendelijke bestemmingen Europa deutsches museum
Deutsches Museum München

 

De meest kindvriendelijke bestemmingen in Europa

Kijken we naar de meest kindvriendelijke landen in Europa, dan kom je op onderstaande lijst uit:

 1. Duitsland
 2. Italië
 3. Frankrijk
 4. Spanje
 5. Zwitserland
 6. Oostenrijk
 7. Nederland
 8. Polen
 9. België
 10. Zweden
 11. Kroatië

 

Top 20 kindvriendelijke steden in Europa

Plan je een stedentrip met je gezin? Onderstaande steden staan erom bekend voldoende activiteiten en bezienswaardigheden te hebben die interessant zijn voor het hele gezin.

 1. Rome
 2. Wenen
 3. Berlijn
 4. Frankfurt am Main
 5. Hamburg
 6. Keulen
 7. München
 8. Barcelona
 9. Amsterdam
 10. Stockholm
 11. Zürich
 12. Madrid
 13. Posen
 14. Warschau
 15. Brussel
 16. Krakau
 17. Pariss
 18. Milaan
 19. Düsseldorf                                                                                                        20. Napels

 

Minst kindvriendelijke bestemmingen in Europa

Natuurlijk zijn er ook landen waar je beter niet heen kunt gaan met je gezin. Simpelweg omdat er veel te weinig aanbod is voor kinderen. Dat zijn onder andere Polen, Zweden en Kroatië. In Kroatië kunnen kinderen vooral genieten van zon, zee en strand, in Polen en Zweden is dit niet mogelijk. Verder zijn er in Polen en Zweden gewoonweg veel te weinig op kinderen gerichte activiteiten en bezienswaardigheden. Dit geldt overigens ook voor toeristische plekken zoals Valencia, Bari (Italië) en bijvoorbeeld Ibiza.

 

Ben jij nog op zoek naar een leuke en kindvriendelijke vakantiebestemming voor je gezin? Kijk dan eens naar bovenstaande bestemmingen.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelLutje Potje – Jouw kindje verantwoord buiten laten slapen
Volgend artikelThe Bad Guys animatiekomedie voor kinderen + winactie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in