gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als je kinderen hebt dan wil je er zo nu en dan op uitgaan. Helaas kosten dierentuinen en pretparken tegenwoordig handen vol geld. Met deze low budget uitjes met kinderen kun je genieten zonder dat je daarvoor handen vol geld uit hoeft te geven.

 

Dierentuin en pretparken

Ik kan me nog herinneren dat pretparken en dierentuinen vroeger (nee, zoooo oud ben ik nou ook weer niet) nog enigszins betaalbaar waren. Tegenwoordig ben je als gezin echter bijna 100 euro kwijt alleen aan entree. Dan hebben we het nog niet over eventueel eten, drinken en vervoer of een kleinigheidje voor de kids. Drie of vier keer naar een dierentuin of pretpark gaan is net zo duur als een kort weekendje weg of zelfs een vakantie buiten de schoolvakanties om.

Wil je budget naar een dierentuin of pretpark dan zijn er gelukkig wel manieren om dit te doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Kortingsacties van AH en Jumbo (meestal in het voorjaar)
  • Vakantieveilingen
  • Groupon
  • Social Deal

Daarnaast kan het schelen om een abonnement te nemen voor een dierentuin of pretpark. Vaak heb je zo een abonnement na 3 bezoeken er wel uit. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je met jouw abonnement korting kunt krijgen op een andere dierentuin of pretpark. Toch is het allemaal geen low budget oplossing voor een geweldig dagje uit met het gezin.

 

Low budget uitjes met kinderen

Gelukkig zijn er ook verschillende mogelijkheden om low budget uitjes met kinderen te maken. Voor kinderen maakt het vaak geen verschil of iets veel, weinig of geen geld kost. Veel kinderen genieten alleen al van het feit dat mama en papa tijd voor ze hebben en dat ze iets samen met het hele gezin kunnen doen.

 

Kinderboerderij

De kinderboerderij is voor veel kinderen een uitje op zich. Het kan natuurlijk zijn dat je kind op een gegeven moment uitgekeken raakt op een bepaalde boerderij, omdat hij of zij hier elke keer komt. Ga daarom op zoek naar een andere kinderboerderij. Laat je kind daar ook deelnemen aan de verschillende activiteiten. Of organiseer in samenspraak met de beheerder zelf een leuke activiteit. Ook kun je het bezoek elke keer anders laten lopen, door bijvoorbeeld samen te fietsen, er naar toe te lopen, bezoek te combineren met een picknick of trakteer je kind op iets lekkers.

 

Speeltuin

Wat voor de kinderboerderij geldt, geldt ook zeker voor het bezoeken van een speeltuin. Daar kunnen kinderen naar hartenlust rennen, vliegen, springen en zich helemaal uitleven. Ideaal als je kleine een spring in het veld is en boordevol energie zit. Ook hier kun je weer variatie in het bezoek brengen door allerlei extra’s toe te voegen. Ga de uitdaging aan om samen met je kind een bepaald parcours af te leggen, neem een voetbal of tennis setje mee of ga ook hier picknicken.

 

Park of bos

Een park of bos biedt zo veel meer mogelijkheden dan alleen wandelen (al dan niet samen met de viervoeter). Ga een rondje rennen met je kind, doe onderweg verschillende oefeningen: huppelen op 1 been, rennen, stukje achteruit lopen enz. Verder kun je samen op ontdekkingstocht gaan, doe spelletjes als ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of speel verstoppertje. Ga een photoshoot doen met je kind, neem desnoods verkleedkleren mee die je kind makkelijk over de gewone kleren aantrekken kan. Ga samen picknicken of een potje voetballen.

Een andere optie is een speurtocht doen. Met de gratis app ‘Troovie’ kun je heel makkelijk zelf een speurtocht uitzetten. De app is gratis te gebruiken. Eventueel kun je ook ergens een ‘schat’ begraven en en een echte schatkaart maken met daarop opdrachten.

 

Low budget uitjes met kinderen 2

 

Ga op stap met de trein

Ook andere steden of dorpen zijn voor je kind een hele ervaring. Neem daarvoor in plaats van de auto eens de trein. Om dit low budget te kunnen doen moet je de aanbiedingen bij Kruidvat, Hema en AH in de gaten houden. Dan betaal je voor een retourtje ongeveer 16,50 euro en kun je bij wijze van spreken de hele dag met de trein reizen (buiten spitsuren om). Het enige dat je nodig hebt is een persoonlijke Ov kaart voor je kind. Alleen al de treinreis is een beleving op zich. Geef je telefoon af en toe aan je kind om foto’s te maken, zodat je de reis ook door zijn of haar ogen ziet.

 

Ikea bezoeken

De Ikea is een heel leuk idee voor een low budget uitje met kinderen, ALS jij je tenminste in kunt houden en niets gaat kopen 😉 In alle Ikea’s kun je in elk geval voor weinig geld eten en kunnen je kinderen zich uitleven in Småland. Let er wel op dat voor het speelland een bepaalde lengte geldt.

 

Bieb bezoeken

Ook als je kind niet dol is op lezen kan de bieb een leuk uitje zijn. Vaak worden in bibliotheken extra activiteiten georganiseerd. Bovendien is het dé plek bij uitstek om je kind te helpen met lezen.

 

Low budget uitjes met kinderen 3

 

Naar het tuincentrum gaan

Een uitje naar het tuincentrum is niet alleen voor ouders leuk. Ook veel kinderen genieten enorm van een dagje naar een tuincentrum gaan. Dat geldt zeker voor de kerstdagen, waar kinderen hun ogen uitkijken bij alle mooie kerstdorpen, lichtjes, bomen en nog veel meer. In veel tuincentra hebben ze ook dieren, waardoor het bezoekje extra leuk wordt.

 

Geocoaching

Ben je op zoek naar een low budget uitje met kinderen, waarbij jullie allemaal actief bezig zijn? Dan is geocoaching een aanrader. Hierbij combineer je buitensport met spel, puzzelen en samenwerken. Ga op zoek naar de schat en zorg voor een paar uur vermaak. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een telefoon, een geoccoaching app en natuurlijk wifi.

 

Dagje strand

Een dagje strand is altijd leuk. Ga samen met de kinderen schelpen verzamelen. Bouw een mooi zandkasteel. Geniet in de zomer van de zon en de zee. Het strand is voor kinderen echt een leuk dagje uit.

Low budget uitjes met kinderen 1

Lokale open dagen

In veel dorpen en steden organiseren veel bedrijven en hulpverleners 1x per jaar een open dag. Bezoek samen met je kind de open dag van de brandweer, ziekenhuis, bakkerij enz. Leuk voor jonge en de wat oudere kinderen. Wie weet inspireer jij je kind wel om een bepaald beroep uit te oefenen.

Low budget uit eten met kinderen

Bij uitjes hoef je niet alleen te denken aan attracties en vermaak. Ook uit eten gaan is een uitje voor kinderen. Zij zijn in een andere omgeving, eten iets anders dan mama en papa maken en zien andere mensen en kinderen om zich heen. Helaas is gewoon uit eten gaan vaak niet bepaald budget vriendelijk. Gelukkig zijn ook hier verschillende opties voor om alsnog te genieten.

Om low budget uit eten te gaan met kinderen kan ik de apps van Social Deal en Groupon aanraden. Daarmee krijg jij flink korting op het eten. Voor kinderen geldt dat de meeste restaurants kindermenu’s hebben. Of je kiest ervoor om je kind bij jou mee te laten eten (ligt eraan hoe oud je kind is en of een restaurant dat toestaat, want niet alle restaurants zijn hier blij mee).

Leestip: goedkope uitjes met kinderen

Welk low budget uitje is jouw absolute favoriet?

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel12 tips en ideetjes voor Kerstdiner op school
Volgend artikelZakgeld: op welke leeftijd en hoeveel geef je

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in