gefeliciTAART.nl - Black Friday

Multigeneratie vakantie is hotter dan ooit! Niet zo gek, want niets is zo leuk als op vakantie gaan. En waarom zou je dat alleen met je partner of (volwassen) kinderen doen? Kies voor een reis met drie generaties en maak samen de mooiste herinneringen. Ontdek onze multigeneratie vakantie: samen met oma en opa naar Landal Landgoed ’t Loo.

 

Wat is een multigeneratie vakantie?

Misschien ken je de term al of ben je zelf al met meerdere generaties op vakantie geweest. Zoals de term al aangeeft ga je met meerdere generaties op reis. In de meeste gevallen zijn dat de grootouders, volwassenen kinderen en de kleinkinderen.

Je kunt voor diverse vormen van reizen kiezen: denk aan een reis met het vliegtuig naar een bestemming in het buitenland, de trein (voor een nationale of internationale reis), cruisen (in Europa) of een leuke autobestemming in eigen land.

 

Voor wie is een meer generaties reis geschikt?

Eigenlijk is deze vorm van reizen voor iedereen geschikt. Belangrijk is natuurlijk wel dat je rekening houdt met elkaars wensen en gezondheid. Als je oma of opa in de 80 is en niet meer zo fit dan kies je waarschijnlijk eerder voor een bungalowpark dan een vlucht naar het buitenland. Verder is het belangrijk dat iedereen het goed met elkaar kan vinden. Ongeacht of het eigen kinderen of schoonfamilie is: als er geen klik is voor de vakantie, dan zal dat ook lastig te vinden zijn tijdens de trip.

Al is dat laatste niet onmogelijk. Verder is het belangrijk dat je vooraf bespreekt wat de verwachtingen zijn. Doe je alleen dingen samen of is er ruimte om zelf dingen te doen? Wie betaalt de kosten? Wordt alles eerlijk verdeeld of nemen bijvoorbeeld de grootouders alle kosten op zich? En niet onbelangrijk: iedereen moet het eens zijn over de bestemming.

 

Vakantie met meerdere generaties

Wij zijn van plan om binnenkort een multigeneratie vakantie te boeken naar een leuke bestemming in Europa. Waar weten we nog niet (wij staan open voor leuke samenwerkingen 😉), als het maar voldoet aan onze wensen. Wij willen graag naar een zonnige en warme bestemming, niet te duur, lekker eten, genoeg te zien en te doen, veilig, goede gezondheidszorg voor een baby (mocht dit nodig zijn) en mooie stranden.

Om te zien of het überhaupt wel bevalt, gingen wij ‘proef’ draaien in een bungalowpark. Overigens had ik er alle vertrouwen in, omdat wij een goede band hebben met onze kinderen, schoonzoon en kleindochter.

 

Multigeneratie vakantie: samen met oma en opa naar Landal Landgoed ‘t Loo

Wij mochten naar Landal Landgoed ’t Loo als bestemming voor onze multi-generatie vakantie. Een weekend leek ons een mooi uitgangspunt. Landal Landgoed ’t Loo ligt op de Veluwe, waardoor je optimaal kunt genieten van rust en ruimte. Vooral die rust is waar we allemaal wel aan toe waren. Gebroken nachten voor mijn dochter en schoonzoon, onze zoon en wij die fulltime werken, plus wat gezondheidsklachten, we waren echt toe aan rust.

Het vakantiepark bevindt zich op de Veluwe in het plaatsje Oldenbroek. Mocht je er nog nooit van gehoord hebben: geen nood, ik kende dit plekje ook niet voor dit weekendje weg. Het plaatsje ligt in elk geval in de buurt van Zwolle, maar wel lekker landelijk, zodat je even weg bent van de stadse drukte.

Vervelen is er in elk geval niet bij, want het park zelf heeft een vernieuwd zwembad, een bowlingbaan, dierenweide (kinderboerderij), brasserie met speelmogelijkheden, een speeldorp voor kinderen, een natuurspeelplaats en een groot recreatiemeer met onder andere diverse speeltoestellen.

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo brasserie
Brasserie met gedeelte speciaal voor kinderen, zodat de ouders van wat rust kunnen genieten en kinderen kunnen spelen

 

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo speeltuin
Speeltuin op het park
Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo recreatiemeer en brasserie met zwembad
Deel van meer met uitzicht op brasserie, zwembad en kabelbaan

 

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo recreatiemeer
Recreatiemeer in de avond

Er is een mini golfbaan, je kunt tennissen en er is een voetbal/basketbalveld. Ideaal voor kleine en grote sporters. Verder kun je fietsen of een skelter huren om het park en de omgeving te verkennen. Alle ingrediënten om met meerdere generaties te genieten zijn dus op het park aanwezig.

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo sportvelden
Basketbal/voetbalveld met erachter tennisbanen

Wij hadden de beschikking over een 8-persoons bungalow, waardoor we alle ruimte hadden voor 6 personen. Overigens was het de bedoeling om een 6-persoons bungalow te krijgen, maar er iets is fout gegaan in de administratie waardoor we dus uiteindelijk een grotere bungalow kregen. Vonden wij ook niet erg.

Vooraf hebben wij eigenlijk alleen afgesproken dat het weekend benut zou worden om tot rust te komen. Wij zouden af en toe op de kleine passen, zodat er bijgeslapen kon worden en voor de rest waren er geen verplichtingen. Rust is echter iets wat niet zo goed in ons woordenboek past. We willen het wel, maar tegelijkertijd willen we ook graag dingen zien en doen. Dus dat werd uiteindelijk nog een uitdaging.

We hebben activiteiten op het park afgewisseld met leuke dingen doen in de omgeving. Op zaterdag was er ruimte voor dochter en schoonzoon om even zelf iets te doen (zij wilden graag skelteren) en hebben wij op de kleine meid gepast.

Zondag zijn we er met onze zoon op uitgegaan en bleef onze dochter met haar gezin op het park om even wat rust te pakken. Maandag moest onze zoon weer werken, maar wij zijn nog met z’n allen naar Apenheul gereden na het uitchecken uit ons huisje.

apenheul

Samen genieten van vakantie bij Landal

Wat in elk geval geen uitdaging was, was samen genieten. Landal heeft op het park zelf natuurlijk alles wat je nodig hebt om te kunnen genieten. Zo hebben we samen gegeten in de brasserie, hebben mijn dochter en schoonzoon het park met de skelter verkend (yep, de skelters zijn geschikt voor volwassenen) en mocht onze kleindochter voor de eerste keer naar het zwembad (en oma was mee!).

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo zwembad
Super leuke toestellen en glijbanen voor kinderen
Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo zwembad groot
Leuk groot zwembad (gasten zijn geblurred om privacy redenen)
Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo skelteren
Skelteren: geschikt voor kinderen en volwassenen

Bowlen wilden we nog heel graag, maar helaas heb ik zelf een gescheurde/ontstoken schouderpees en verrekte nek en mijn dochter een peesontsteking in haar hand. Dus helaas moesten we dat even laten. Dankzij het weer (10 graden, regen en wind, dus echt Nederlands weer, kun je liever binnen zitten) konden we helaas niet genieten van het recreatiemeer. Neemt niet weg dat zowel dochter als schoonzoon de kabelbaan bij het meer hebben geprobeerd (tot grote hilariteit van ons) en dit speeltoestel goedgekeurd is voor gebruik door multigeneraties.

Onze kleindochter keek haar ogen uit: meteen bij binnenkomst in de bungalow was zij super enthousiast en wist ze niet wat ze zag. Natuurlijk was het ook fijn om weer samen te zijn met haar oom, opa en oma. Helaas is zijn voor veel dingen nog te klein (ze is bijna 7 maanden), maar ze heeft zich desondanks super goed vermaakt. Fijn dat ook overal eetstoelen beschikbaar waren, ook in het huisje. Verder is zij bijna overal meegegaan met haar ouders en grootouders.

Wij bezochten ook de dierenweide met haar, maar helaas waren de dieren op dat moment (in de middag) aan het genieten van rust/uitbuiken. Als de dieren wakker waren geweest had onze kleindochter dat ontzettend leuk gevonden, maar helaas.

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo dierenweide
Dit is een deel van de dierenweide. Helaas sliep onze kleindochter toen de dieren wel actief waren

Gelukkig was er wel een activiteit waar onze kleindochter ontzettend van genoten heeft en dat is het vernieuwde zwembad van Landal Landgoed ’t Loo. Er is een groter bad waar je kunt zwemmen, met een gedeelte waar af en toe een bubbelbad van gemaakt wordt. Overigens is het bad nergens dieper dan 1,40 meter (althans: ik kon overal op mijn tenen in het water staan en stak dan met mijn hoofd ruim boven het water uit en ben zelf slechts 1,60 meter groot).

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo zwembad
Super leuke toestellen en glijbanen voor kinderen

Daarnaast is er een klein badje voor de allerkleinsten met een ini-mini glijbaan en een toestel waarmee je water in een emmer kunt pompen. De emmer wordt dan leeggegooid als deze vol is. Tot slot is er voor de oudere kinderen en volwassenen een gedeelte met glijbanen, watersproeiers en meer. Voor kinderen tot 8 jaar is er een kleinere glijbaan, terwijl er voor oudere kinderen en volwassenen een grotere glijbaan is. Deze is getest door schoonzoon en goedgekeurd.

Multigeneratie vakantie samen met oma en opa naar Landal ‘t Loo zwembad groot
Leuk groot zwembad (gasten zijn geblurred om privacy redenen)

 

Geslaagd

Al met al was onze multigeneratie vakantie super geslaagd en kijken we terug op een heerlijk weekendje weg! We hebben fijne herinneringen gemaakt samen en dit smaakt sowieso naar meer. Tijd om dus de volgende vakantie te plannen met z’n allen.

Heb jij wel eens een multigeneratie vakantie gemaakt? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOntdek nu de nieuwe MGA’s Miniverse appliances- en lifestyle home-sets
Volgend artikelMaak kennis met de Fluffie Stuffiez Series 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in