gefeliciTAART.nl - Black Friday

Proef De Betovering deze herfstvakantie: “Een smaakvol programma om je tanden in te zetten! Met workshops en voorstellingen voor de hele familie”

 

Festival de Betovering

Festival de Betovering presenteert samen met haar 55 partners aan alle kinderen t/m 12 jaar een programma waarbij je oren, ogen, handen en vooral monden tekortkomt. Tijdens de herfstvakantie van vrijdag 21 t/m zaterdag 29 oktober 2022 kun je je in Den Haag elke dag laten verrassen. Er zijn dagelijks voorstellingen, workshops, films, straattheater en meer. Het volledige programma staat online op debetovering.nl. Kaartverkoop is gestart.

PROEF DE BETOVERING

De Belgische voorstelling Systeem 2, een absurd liefdesverhaal met een heleboel eieren, gaat deze Betovering in première.
Laat je niet misleiden door de titel Gratis Chips! van Compagnie Barbarie. Ze zullen niet schudden met een zak van onze favoriete snack, maar aan de bestaande stereotypen. Het Haagse dansgezelschap Lonneke van Leth beleeft de première van Meneer Pannenkoek in Korzo en speelt  daarna in theater De Vaillant.

Naast kijken naar voorstellingen kun je ook zelf aan de slag: maak in Museum Bredius kennis met het eten van 350 jaar geleden. In Boekhandel De Vries van Stockum wordt door schrijvers Chee-Han Kartosen-Wong en Reza Kartosen zelf (!) voorgelezen uit hun populaire kinderboeken Noedelsoep en Gebakken Rijst. Op het Spuiplein wacht de smakelijke installatie Knol ‘d Amkinderboekenour, helemaal in het teken van de aardappel. Schuif daar ook aan bij Aan Tafel Junior en kijk en proef hoe andere kinderen graag eten en drinken. Je kunt in De Voedselvijand monsters van groentes maken en bij B EAT ervaren hoeveel muziek er in eten zit.

 

ZEER SMAAKVOL

Natuurlijk staat niet alles in het teken van eten, maar dat maakt het zeker niet minder smaakvol. Het negendaagse festival trapt op vrijdag 21 oktober af met de hartverwarmende circusvoorstelling Sol Bémol in de Koninklijke Schouwburg. Piano’s vliegen je om de oren in deze prijswinnende circustheatervoorstelling. Ben je verhinderd tijdens de opening, niet getreurd want twee dagen later bouwen ze opnieuw op in Theater aan het Spui. Dit mag je niet missen!

De voorstelling Dromer over het prentenboek van het jaar 2021, speelt maar liefst vier keer in de festivalweek en dat is niet voor niks. Laaktheater heeft de première van Onder de Grond, een ontroerende productie over twee kinderen die hopen op betere wereld en precies tegelijktijdig een gat in de graven naar de andere kant van de wereld. De Oekraïense Anastasiia Liubchenko presenteert in Theater Ludens de voorstelling Thuis, geïnspireerd op haar persoonlijke verhaal.

Het Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest slaan ook dit jaar de handen ineen voor een unieke workshop waarin dans en muziek samenkomen. Met de Roller-Disco sluiten we het festival af!

 

BETOVERINGTV

De digitale omgeving De Betovering op Youtube. Korte video’s om ook thuis in de sferen en smaken van De Betovering te blijven.

IEDEREEN WELKOM

Bij De Betovering is iedereen welkom. Dus ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Het belangrijkste is dat we met alle kinderen samen kunnen genieten van kunst.

Algemene informatie

Voor: iedereen van 2 t/m 12 jaar
Waar: in 55 culturele instellingen in en rond Den Haag
Wanneer: vrijdag 21 t/m zaterdag 29 oktober 2022 (herfstvakantie)
Programma/reserveren:  www.debetovering.nl
Kosten: de meeste voorstellingen en workshops kosten €7,50

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBesparen op stroom dankzij zonnepanelen
Volgend artikelDit mag je niet missen: naar de film voor maar 1 euro tijdens het (Huis)Dier van het Jaar-feest 2022!

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in