gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is bijna vakantie. De perfecte tijd om samen met je gezin leuke dingen te doen. Mijn tip? Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen.

 

Vakantie in eigen land

Veel mensen brengen de aanstaande zomervakantie in eigen land door. Niet zo gek, aangezien er in veel landen nog maatregelen gelden rondom Corona. Maar ook als er geen maatregelen zijn en je gewoon een staycation hebt gepland is het leuk om een uitje in eigen land te plannen. Geniet van een dagje pretpark of dierentuin samen met je gezin.

 

Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen

Als ik je een leuke tip mag geven: ga dan naar Safaripark Beekse Bergen. Jong en oud kan hier genieten van dieren zoals giraffes, olifanten, zebra’s en nog veel meer. Ook apen ontbreken er niet. Als je niet van dierentuinen houdt, omdat dieren daar in veel te kleine hokken gestopt worden, dan raad ik je aan naar Beekse Bergen te gaan.

Hier hebben de dieren meer dan voldoende ruimte. Voor de dieren prachtig, want zij kunnen ongestoord rennen en genieten. Voor jou als bezoeker misschien iets lastiger, doordat de dieren alle ruimte hebben zijn ze niet altijd even makkelijk te zien. Dat mag de pret echter niet drukken, want er is genoeg te doen (en te zien).

Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen olifant

 

Je kunt kiezen uit verschillende routes en safari’s: loop een 3,5 km lange route door het park en ontdek een groot deel van de dieren wandelend. Of pak de boot of bus om de dieren te bekijken (let op: nu met Corona gelden beperkingen en zijn nog niet alle safari’s beschikbaar, juni 2020). Wil je echt genieten van safari? Dan pak je je eigen auto en rij je via een vooraf vastgelegde route langs de dieren.

Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen autosafari

Onze ervaring met de safari Beekse Bergen

Tijdens de autosafari komen de dieren heel dicht bij de auto, houd hier rekening mee. Toen wij het park bezochten zagen we giraffes auto’s likken en ‘keuren’. Bij ons gebeurde ook iets dat hilarisch was: mijn dochter lokte een struisvogel door deze te wenken. Gek genoeg kwam dat beest op hoge poten aangewandeld. Hij ging zelfs op de autoruiten tikken met zijn snavel en keek naar binnen. Hilarisch! Zeker als je in de auto zit met jongere kinderen. De cheeta’s waren op amper 1,5 van de auto en er waren zelfs dieren bij die midden op de weg liepen en waar we met een boog omheen moesten rijden.

Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen cheetah

 

Wij hebben als eerste de wandelsafari gedaan. Het leuke is dat je tijdens deze wandeltocht gedeeltelijk andere dieren ziet dan tijdens de autosafari. Ook is er een stukje waar apen los lopen. Op die manier konden we Maki apen van heel dichtbij bewonderen. De route is vastgesteld, zodat je niets hoeft te missen en alles ziet.

ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen maki

 

Langs de route vind je ook verschillende mogelijkheden om te eten. Er zijn voldoende betaalbare restaurants, maar je kunt natuurlijk ook je eigen eten en drinken nuttigen. Bij de eetgelegenheden zijn bovendien toiletten te vinden. Zowel bij de ingang als halverwege de route is een souvenirwinkel, waar je leuke hebbedingetjes kunt kopen. Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen waar ze naar hartenlust kunnen rennen en spelen.

Leestip: Tips om eten en drinken mee te nemen voor een dagje uit

Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse Bergen speeltuin

Verleng je dagje uit met een overnachting

Hoe zou je het vinden om in de ochtend wakker te worden en dan giraffen langs je huis te zien lopen? Dat kan! Je kunt namelijk bij Beekse Bergen niet alleen genieten van een safari maar ook overnachten. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor slapen tussen de dieren op het safari resort Beekse Bergen. Of je boekt een vakantiehuis of gaat kamperen. Het is allemaal mogelijk. (Helaas zelf nog geen ervaring mee, al zouden mijn kids dit geweldig vinden).

Ga op safari in eigen land en bezoek Beekse bergen safari resort
Het safari resort

 

Spelen Beekse Bergen

Beekse Bergen is echter meer dan alleen een safaripark. Je kunt er naast overnachten ook spelen. Speciaal voor kinderen en hun ouders is er Speelland Beekse Bergen. Dit vind je vlak naast het safaripark. De speeltoestellen en attracties zijn toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar en hun ouders. Er zijn in totaal 25 attracties die allemaal in en rondom het water liggen. Terwijl jij en je partner op het strand liggen kunnen de kinderen zich vermaken op de air trampoline, de buggybaan of de waverider.

Beekse Bergen staat dus garant voor vermaak voor jong en oud. Geniet van de safari, ga er overnachten om de volgende dag te genieten van alle attracties van Speelland. Vervelen is hier bijna niet mogelijk, zelfs met oudere kinderen is het een leuk uitje tijdens een staycation.

 

Informatie Beekse Bergen

Adres

Safaripark Beekse Bergen

Beekse Bergen 1

5081 NJ Hilvarenbeek

Tel: +31 (0)88 9000 321

 

Openingstijden

Check de website voor de actuele openingstijden. In principe is het park het hele jaar door open. De openingstijden variëren van 10:00 – 16:30 of 17:00 uur.

 

Toegang

Safaripark

26,00 euro (vanaf 10 jaar) online 24,00 euro

22,50 euro (kinderen van 3 t/m 9 jaar) online 10,50 euro

Kinderen tot 3 jaar: Gratis

Let op: het is verplicht om een uitrijticket van 9,50 euro te kopen, ook als je zelf geen auto hebt!

 

Speelland

9,95 euro (vanaf 3 jaar) en online 8,95 euro

Kinderen tot 3 jaar: Gratis

Uitrijmunt: 5,00 euro per stuk

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOorpijn kind wat helpt nu eigenlijk echt?
Volgend artikelDIY bedankjes voor de juf en meester

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in