gefeliciTAART.nl - Black Friday

Salou is een leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder en ontdek waarom Salou zo leuk is voor alle leeftijden. Inclusief tips voor zwembaden en waterparken, waar het goed toeven is met het hele gezin.

 

Salou een leuke vakantiebestemming voor jong en oud

Salou is een bekende en vooral erg populaire bestemming in Spanje. De plaats draagt zelfs het certificaat Bestemming van Familietoerisme. Niet zo gek, want in en om Salou is heel veel te doen voor alle leeftijden. Er zijn diverse stranden, zwembaden bij hotels en appartementen, een mooi boulevard, live entertainment, water- en pretparken. Ook kom je vanuit Salou makkelijk en snel in Barcelona.

 

De stranden in Salou

Er zijn maar liefst 3 hele lange stranden. In Salou zelf, in La Pineda en Cambrills. Op de stranden zelf vind je talloze accessoires om je dag te veraangenamen. Denk daarbij aan strandtentjes met eten, drinken, stoelen, wc en overkappingen voor schaduw . En voor op het strand zijn er ligbedden en parasols die je kunt huren. Vaak zijn er ook speciale waterfietsen met glijbaantjes voor de kinderen. Verborgen baaien en kristalhelder water zorgen voor een onvergetelijke dag voor het hele gezin.

 

Salou een leuke vakantiebestemming voor jong en oud 2

 

Zwembaden en waterparken in Salou

Zwembaden vind je bij bijna elk hotel en appartement in en rond Salou. Het gebruik ervan zit bovendien altijd bij de prijs van je verblijf in. Wil je toch wat meer dan alleen een zwembad? Dan kun je naar Port Aventura Caribe Aquatic Park. Een waar avontuur voor jong en oud met zijn vele glijbanen, waar je met verschillende soorten banden vanaf kunt roetsjen. De glijbanen zijn hoog en snel, dus ook een aanrader voor de wat ouderes kinderen.  Ook kun je naar Aquapolis in la Pineda. Dit is een groot waterpark met verschillende soorten glijbanen. Hier is voor alle leeftijden wel wat leuks te doen. Het perfecte uitje dus voor het hele gezin.

 

De boulevard en winkelgebied

Salou heeft een hele lange boulevard en winkelgebied met veel eettentjes en veel winkeltjes. Let hier wel goed op wat voor winkel je binnen stapt. De gewone echte winkels zijn behoorlijk duur, terwijl de toeristische winkeltjes stukken goedkoper zijn. Ook zijn de maten voor kleding anders in de toeristische winkels.

 

Live entertainment

Veel hotels hebben een eigen animatieteam die verschillende activiteiten voor jong en oud organiseren. De hele dag door en vooral in de avondturen worden daarnaast verschillende shows georganiseerd, afgestemd op verschillende doelgroepen. Dat betekent dat niet alleen kinderen vermaakt worden, maar ook de ouders.  In Salou zitten ook veel kroegjes waar je je uit kunt leven aan  (hier vind je veel Engelsen die aan het drinken zijn). Ook andere vormen van live entertainment zoals artiesten die covers zingen zijn in de kroegjes te vinden. In het stadscentrum staat een grote fontein die ’s avonds in het donker van grote en kleur veranderd. Let er wel op dat de bussen ’s avonds laat en middernacht niet meer rijden. Maar de taxi is betaalbaar in Salou.

 

Het pretpark Port Avontura

Er zijn maar liefst 2 pretparken in Salou: Port Avontura en Ferrariland. Port Aventura is verdeeld in 6 thema gebieden waar voor iedereen wel wat te doen is. Zo is er in mediterania een achtbaan waar je word gelanceerd met maar liefst 135 km per uur. China is voor de echte thrillseekers met een achtbaan van 76 m hoog en achtbaan die 8 keer over de kop gaat met 110 km per uur. In het Far West gedeelte zijn 2 houten achtbanen: 1 voor kinderen 1 racer, waar rood links omgaat en blauw rechtsom. Ook zit er een hoge boomstamattractie waar je gegarandeerd niet droog blijft. Verder vind je er ook een ronde bootjes attractie die snel is en waar je ook nog eens nat wordt. In Polynesia zit een kinderboomstam attractie, een schommelschip dat niet zo hoog gaat en een bootjes attractie waarbij je van een hoge heuvel 2 vallen maakt en drijfnat wordt.

Ten slotte is er ook aan de allerkleinsten gedacht met een groot kindergebied met de toepasselijke naam: Sesamstraat. Alle attracties staat in het teken van het thema Sesamstraat. Er is daar van alles te doen voor kinderen.

Naast dit pretpark is er ook PortAventura Caribe Aquatic park. Hier zijn tal van attracties te vinden voor het hele gezin. Voor dit park moet je een apart ticket kopen.

 

Tip voor pretpark Port Avontura

Het is er wel altijd ontzettend druk in dit park de wachtrijen lopen op van 30 minuten voor rustige attracties tot 2 uur voor de achtbanen. Daarom raad ik wel aan meer als 1 dag te gaan. Online zijn de tickets goedkoper. Als je met een document kunt aantonen dat je een beperking of autisme hebt kun je bij de kassa tot wel 50 procent korting krijgen en een bandje voor 1 van de 3 fastlines. Welke hangt af van je soort beperking en het percentage dat je beperkt bent.

 

Pretpark Ferrariland

En last maar zeker niet but not least is er Ferrariland het park waar alles draait om de autobouwer Ferrari. Hier is de hoogste en snelste achtbaan van Europa te vinden. Je wordt met 180 km per uur gelanceerd en de achtbaan gaat ook nog eens 112 m hoog. Ook zijn er mooie simulaties en afschiet- en valtorens. Voor de kinderen is er ook een autobaantje waar je in Ferrari autootjes rond kan rijden en een kinderachtbaan.

 

Dagje uit in Barcelona

In Salou zit een trein station waar elke 2 uur een trein naar Barcelona vertrekt. Met deze trein zit je binnen ongeveer 2 uurtjes in Barcelona Franca of Barcelona centrum. Deze treinen rijden om 9 uur ’s avonds terug. Ook zijn er toeristische bussen die rond 9 uur vertrekken en rond 5 uur weer terug gaan. Of neem de speciale avondbus die om 1 uur vertrekt en in de avond tussen 10 en 11 weer terug rijdt. Hierdoor kun je in elk geval een deel van de dansende fontein zien in Barcelona.

Kortom: er is voor alle leeftijden in en rondom Salou genoeg te doen om je 1 à 2 weken lang volop te vermaken. Kijk ook eens op mijn website Larissesadventures voor mijn persoonlijke verhalen, reizen en ervaringen.

Salou een leuke vakantiebestemming voor jong en oud 1

 

Dit is een gastblog. Larisse, bedankt voor je bijdrage.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAlles wat je moet weten over kleedgeld
Volgend artikelUittip zomervakantie Duisburg Zoo

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in