gefeliciTAART.nl - Black Friday

Wil je een onvergetelijk dagje uit met je kinderen? Tip: breng eens een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Een ontzettend leuke dierentuin, waar de dieren voldoende leefruimte hebben en je door verschillende werelden dwaalt in één dag.

 

Wildlands Adventure Zoo Emmen: de wereld rond in drie themagebieden

Wildlands Adventure Zoo Emmen is opgebouwd uit drie gebieden, elk met een eigen thema en unieke ervaringen voor bezoekers.

 

1. Jungola

In themagebied Jungola waan je je regelrecht in de jungle. Zodra je door de deuren stapt kom je in de vlindertempel terecht. Hier vliegen honderden kleurrijke vlinders om je heen. Vanuit de vlindertempel gaat het verder de jungle in. Dan gaat het via de olifantenvallei naar de birdy bush. Hier vliegen tientallen vogels rond. Vooral de lori’s vallen op door hun gekwetter en felle kleuren.

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen vlinder

Hierna gaat de tocht door de jungle verder en kun je op de boot stapen. Maak een leuke rondvaart door de jungle, geniet van spanning en sensatie onderweg. In de tropische kas kom je onder andere apen tegen. Eenmaal weer buiten kun je nog genieten van de speelse otters.

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen boottocht

 

2. Serenga

Waan je op de uitgestrekte savannes van Afrika. Serenga is de thuisbasis van majestueuze dieren zoals leeuwen, giraffen, neushoorns en zebra’s. Als bezoeker kun je een safaritocht maken met de bus (let op: de bus gaat door water en over een hobbelige weg, dus dat voel je wel). De dieren komen redelijk dichtbij de bus als je geluk hebt.

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen ijsbeer safari

Ben je eenmaal uitgestapt dan vervolg je je weg lopend. Onderweg kom je van alles en nog wat tegen: van apen tot een ‘ontspoorde’ trein. Dit is letterlijk een treinstel waar je doorheen kunt lopen, terwijl de allerlei dieren kunt bewonderen.

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen ijsbeer safari trein

 

3. Nortica

Stap in een ijskoude wereld van het Noordpoolgebied. Hier kun je je vergapen aan dieren zoals ijsberen, pinguïns en zeehonden, terwijl er ook spannende attracties zoals een wildwaterbaan en een 4D-theater zijn.

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen nortica

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen ijsbeer
zwemmende ijsbeer

 

Interactieve educatie

Wildlands is niet alleen een plek voor entertainment, maar ook voor educatie. De dierentuin streeft ernaar om bezoekers bewust te maken van de kwetsbaarheid van de natuur en het belang van het behoud van bedreigde diersoorten.

Je kunt als ouder samen met je kinderen deelnemen aan interactieve programma’s, leerzame presentaties en informatieve tentoonstellingen om zo een dieper begrip te krijgen van het dierenrijk en de ecosystemen waarin ze leven.

 

Praktische tips dierentuin bezoek

Zorg dat jullie goede schoenen dragen, want je bent met een wandeling door het hele park wel een paar uur zoet. Draag lagen kleding die je makkelijk aan en uit kunt doen. In de hallen kan het warmer zijn dan buiten. Zeker tijdens vakanties en als het warm is, is het raadzaam om je kind in te smeren. Soms moet je in de rij staan (bijvoorbeeld voor de safaribus) en dan sta je voor een grot deel niet overdekt.

Eten en drinken zijn in het park verkrijgbaar. Er zijn over het hele park ontzettend veel plekken waar je terecht kunt. De prijzen van drinken zijn heel hoog. Om dit te voorkomen kun je ervoor naar de AH gaan (zit aan de overkant van de ingang van de dierentuin) of je betaalt 1x voor drinken en een hervulbare fles en dan kun je in het hele park onbeperkt drinken halen. Dit geldt ook voor koffie.

Eten kun je in het park halen, maar wil je besparen op de kosten voor het dagje uit, dan kun je beter eten meenemen. Geen zin in een standaard boterham? Check dan deze tips wat je mee kunt nemen tijdens een dagje uit.

Het park is goed toegankelijk voor kinderwagens. Er zijn ook faciliteiten zoals verschoonruimtes en rustige plekken voor ouders en baby’s. De safaribus is ook toegankelijk voor minder validen.

Wil je je kind even lekker uit laten razen? In het werelddeel Nortica vind je een hele grote binnen speeltuin met tal van leuke attracties. Sommige buiten attracties hebben leeftijds- of lengtebeperkingen. Zorg ervoor dat je de regels en aanbevelingen begrijpt voordat je in de rij gaat staan.

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen speeltuin

Tip bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen achtbaan

 

 

Algemene informatie Wildlands Adventure Zoo Emmen

Adres: Wildlands Adventure Zoo Emmen

Raadhuisplein 99

7811 AP Emmen

Tel: 0591 850 855

 

Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur (in de zomer een uur langer)

1 januari gesloten

 

Toegang: 0 t/m 2 jaar: gratis

3 t/m 9 jaar: 23,50 euro

10 t/m 64 jaar 26,50 euro

Vanaf 65 jaar 25,50 euro

De genoemde prijzen zijn de online prijzen, aan de kassa betaal je per ticket ongeveer 2,00 euro per persoon meer.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSchone lucht voor je kind: Thule Shine Air Purifier Canopy – technologie die wandelen in de stad makkelijk maakt
Volgend artikelVerkoudheid tijdens zwangerschap wat helpt en wanneer naar de huisarts

2 REACTIES

  1. Was het plan om na vorig jaar in de kerstvakantie te zijn geweest in Burgers Zoo te zijn geweest, dit jaar Wildlands te gaan bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in