gefeliciTAART.nl - Black Friday

Schiet jij al in de stress bij de gedachte alleen al om voor de eerste keer te vliegen met je baby? Geen nood! Met de juiste voorbereiding en een paar handige tips wordt de eerste vliegreis van je baby een positieve en stressvrije ervaring. Ontdek nu tips voor de eerste keer vliegen met je baby.

 

Op reis gaan met je kind

Reizen met je kind vergt een hele andere planning dan reizen met je partner. Ineens moet je voor een klein mensje zorgen die helemaal afhankelijk is van jou. Een kind dat een heel ander ritme en schema heeft, waar jij dus ook tijdens het reizen rekening mee moet houden. Veel ouders kiezen er daarom voor om een autovakantie te doen met hun kind. Kinderen zijn autorijden vaak gewend en het geeft een zekere mate van vrijheid omdat je altijd en overal kunt stoppen mocht het even niet meer gaan.

Leestip: Autovakantie met peuter: 9 tips die echt werken

 

Tips voor de eerste keer vliegen met je baby

De eerste keer op vliegreis gaan met je baby kan extra spannend zijn. Met wat extra voorbereiding en weten waar je rekening mee moet houden kom je echter al een heel eind en staat een leuke vliegvakantie met de baby niets in de weg.

 

1. Vroegtijdige planning

Reizen met een baby betekent ook ruim van tevoren je reis plannen. Dit geeft je de mogelijkheid om de beste stoelen in het vliegtuig te kiezen en andere speciale verzoeken in te dienen. Probeer ook een vluchtschema te kiezen dat rekening houdt met de normale slaap- en eetgewoonten van je baby. Een goede planning kan veel stress voorkomen.

 

2. Juiste papieren voor je baby

Zorg er ook voor dat je de juiste papieren bij je hebt en voldoet aan de wettelijke regels. Reis je alleen met de baby? Zorg dan dat je een toestemmingsformulier van de andere ouder bij je hebt. Bovendien moet je baby een eigen identiteitskaart/paspoort hebben.

 

3. Controleer de vereisten van de luchtvaartmaatschappij

Voordat je gaat vliegen, is het belangrijk om de specifieke vereisten van de luchtvaartmaatschappij te controleren met betrekking tot het reizen met baby’s. Denk daarbij aan informatie over bagage, kinderwagens, babyvoeding en andere regels en beperkingen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van hun beleid om onverwachte problemen te voorkomen.

 

4. Kies de juiste stoel

Let er bij het boeken van de vlucht op dat je stoelen reserveert die geschikt zijn voor ouders met baby’s. Kies voor een stoel te kiezen in het gangpad, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot eventuele benodigdheden en snel even op kunt staan mocht de baby verschoond moeten worden of onrustig zijn. Daarnaast bieden sommige luchtvaartmaatschappijen ook wiegjes aan, dus informeer hiernaar tijdens het boeken.

 

5. Neem de juiste benodigdheden mee

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je baby inpakt, inclusief luiers, doekjes, extra kleding, flesjes, voeding en eventuele medicijnen. Vergeet ook niet om favoriete speeltjes of dekentjes mee te nemen voor optimaal comfort en afleiding tijdens de vlucht.

 

6. Voeding en fopspeen tijdens het opstijgen en landen

Tijdens het opstijgen en landen kan de drukverandering in het vliegtuig pijnlijk zijn voor de oren van je baby. Geef je baby voeding of laat het op een fopspeen zuigen om daarmee druk te verlichten en je baby gerust te stellen. Zorg ervoor dat je borstvoeding geeft of een flesje klaar hebt tijdens deze fasen van de vlucht.

 

7. Houd je baby bezig

Een lange vlucht kan verveling veroorzaken bij een baby, wat kan leiden tot onrust. Neem speelgoed, boekjes of andere afleidingsmiddelen mee om je baby tijdens de vlucht bezig te houden. Ook goed: hou enkele nieuwe speeltjes of activiteiten achter de hand, zodat je deze aan je baby kunt geven als deze zich begint te vervelen.

 

8. Zorg voor voldoende rust

Een uitgeruste baby is over het algemeen meer ontspannen en meegaand tijdens het reizen. Probeer je baby voorafgaand aan de vlucht voldoende rust te geven, zodat ze minder prikkelbaar zijn tijdens de reis. Als de vlucht samengaat met bedtijd, trek je baby dan een pyjama aan en probeer het  slaapritueel zo goed mogelijk na te bootsen.

Overigens geldt voldoende rust niet alleen voor de baby, maar zeker ook voor jou. Als jij gestresst en onrustig bent dan zal dit overslaan op je baby, waardoor deze ook onrustig wordt. Daarom is een goede planning vooraf zo belangrijk om stress op de dag van de vlucht te beperken.

 

9. Blijf kalm en ontspannen

Baby’s kunnen de stemming van hun ouders oppikken, dus het is belangrijk om zelf kalm en ontspannen te blijven. Als je gestrest raakt, kan dit je baby beïnvloeden en zorgen voor onrust. Onthoud dat de meeste medepassagiers gewoon begripvol zijn mocht je baby een keer huilen, dus trek je vooral niet teveel aan van mensen die zich hier wel aan storen.

 

Vliegen met een baby kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft absoluut niet. Met de juiste voorbereiding, planning en een paar handige tips kun je ervoor zorgen dat je baby comfortabel en rustig blijft tijdens de vlucht. Onthoud dat elke baby anders is, dus pas de tips aan op basis van de behoeften en gewoonten van je eigen kind. Geniet van deze bijzondere ervaring en maak mooie herinneringen samen!

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Effectieve Tips om ochtendstress met kinderen te voorkomen
Volgend artikelAlles wat je wil weten over de tandenfee

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in