gefeliciTAART.nl - Black Friday

De herfstvakantie staat alweer voor de deur. Zoek je nog inspiratie voor leuke herfstvakantie activiteiten? Ben je bang dat je kind zich gaat vervelen, maar weet je even niet wat te doen? Lees snel verder, want hieronder staan 9 leuke tips voor de herfstvakantie. Leuke herfstactiviteiten om te doen met je kind.

 

1. Trek erop uit in de natuur

Eén van de mooiste aspecten van de herfst is de verandering van de omgeving als de bladeren verkleuren en de bomen langzaam maar zeker kaal worden. Ga met het gezin naar een nabijgelegen park of bos voor een herfstwandeling. Neem een mandje mee om herfstbladeren, dennenappels, eikels en kastanjes te verzamelen. Met de kastanjes, dennenappels en eikels kun je allerlei leuke dingen knutselen.

Herfstknutselen

 

2. Pompoen snijden en versieren

Een andere populaire herfsttraditie is het snijden van pompoenen. Laat de kinderen creatief zijn met het ontwerpen van allerlei gezichten op de pompoenen. Snij deze vormen dan samen uit de pompoen, hol deze uit en zet er een lampje in. Leuke herfstdecoratie voor de tuin of het balkon.

herfst knutselen pompoen lantaarn maken

 

3. Herfst knutselen

Breng samen quality time door, door te knutselen. Dat kan met natuurlijke materialen zoals kastanjes, maar ook met papier en karton. Zo kun je deze leuke DIY paddenstoel maken, deze leuke egel of vos.

Herfst knutselen paddenstoel DIY

 

4. Bakken met als thema herfst

Niets zo leuk als samen de keuken in duiken om te gaan bakken. Je kunt echte herfstspecialiteiten maken zoals appeltaart, pompoenbrood of koekjes met kaneel en specerijen. Of je maakt allerlei leuke en lekkere cupcakes, zoals deze egel cupcakes, uilen cupcakes of deze griezelige spinnen cupcakes.

Recept spinnen muffins chocolade cupcakes 1

 

5. Bezoek een pompoenboerderij of een leuk festival

Over het hele land vind je verschillende pompoenboerderijen. Zo een boerderij bezoeken is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Je kunt hier ook pompoenen en producten gemaakt van pompoenen kopen. Daarnaast worden er speciale festivals georganiseerd voor kinderen. Denk aan Lego World in Utrecht en bijvoorbeeld Cinekid.

 

6. Organiseer een leuke filmavond voor het hele gezin

De avonden worden langer, de temperatuur daalt. De herfstvakantie is de perfecte tijd om onder een plaid op de bank te duiken om een leuke film te kijken. Zorg voor wat lekkere popcorn en warme chocolademelk en je hebt alle ingrediënten voor een gezellige filmavond voor het hele gezin.

 

7. Bezoek musea of andere leuke evenementen

In sommige steden en regio’s zijn er speciale herfsttentoonstellingen in musea en culturele centra. Dit is de perfecte manier om wat cultuur te snuiven en op een ongedwongen manier iets te leren buiten het leslokaal om.

 

8. Ga appels plukken

De herfst is het oogstseizoen bij uitstek. Zoek een appelboomgaard in je buurt en laat de kinderen hun eigen appels plukken. De appels kun je dan weer gebruiken om appelsap, appelmoes of zelfs zelfgemaakte appeltaart te maken.

 

9. Ga kamperen

Als je avontuurlijk bent aangelegd en het is niet al te koud, dan kun je ook gaan kamperen in de herfst. Wil je niet afzien en toch kamperen? Overweeg dan eens een nachtje op een indoor camping.

Bijzonder overnachten bij Outside Inn camping

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOntdek alles wat je als nieuwe moeder over stuwing wilt weten
Volgend artikelTips voor een gezonde en leuke lunchtrommel voor school

3 REACTIES

  1. Wij hebben dit jaar op pompoenen gezichten getekend ipv uithollen. Dan blijven ze wat langer goed binnen. Ze zijn erg leuk geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in