gefeliciTAART.nl - Black Friday

Of je nu je kind in je eentje of met z’n tweetjes opvoedt, soms heb je behoefte aan wat me-time. Plan daarom zo nu en dan een lekker ontspannen weekendje weg zonder kind in. Even geen ouder zijn, maar gewoon genieten en relaxen, alleen of met je partner.

 

Waarom is ontspannen als ouder zo belangrijk?

Als ouder ben je 24/7 bezig met je kind(eren). Dat kost niet alleen tijd, maar kan ook best intensief en inspannend zijn. Hoe jonger je kind hoe meer zorgen je hebt, zeker als je kind nog niet doorslaapt. Slaapgebrek en de constante zorg over je kind hakt er behoorlijk in.

Bovendien is de kans groot dat je niet alleen voor de kinderen zorgt, maar daarnaast ook een (fulltime) baan hebt. Tel hierbij de huishouding die ook gewoon elke dag aandacht vraagt en je snapt dat je als ouder zo nu en dan moet ontspannen. Dat kan heel goed in de avond als je kroost op bed ligt, maar nog fijner is het als je af en toe me-time buitenshuis inplant. Door binnen te blijven is de kans groot dat je alsnog iets nuttigs gaat doen, zoals de was wegwerken tijdens het film kijken.

Blijf je echter maar rennen, vliegen en maar doorgaan, dan is de kans groot dat je zelf een korter lontje hebt. Je verdraagt minder, je bent gespannen en onbewust breng je dit over op je kind. Dit heeft tot gevolg dat je kind(eren) lastiger zijn, minder goed slapen en luisteren. Daar wordt jij als ouder weer niet blij van en zo kom je in een negatieve spiraal terecht waar het maar heel moeilijk uitkomen is.

Als je als ouder ontspannen bent, dan heeft dat een goede uitwerking op je kids, want zij voelen dit goed aan en reageren hierop. Daarom is het goed om zo nu en dan bewust een pauze in te lassen om te ontspannen. Dat doe je bij voorkeur niet thuis, maar bijvoorbeeld in een hotel met welness.

Tips ontspannen weekendje weg zonder kind slapen

Tips voor een lekker ontspannen weekendje weg zonder kind

Misschien heb je wel de mogelijkheid om een weekendje weg te gaan zonder kind. Als het mogelijk is schakel dan je ouder(s) in of een ander familielid die tenminste 1 nacht de zorg voor je kind(eren) over kan nemen, zodat jij samen met je partner kunt genieten van een romantisch weekend weg. Plan tijdens het weekendje weg niet al te veel dingen in. Belangrijk is dat je echt tot rust komt. Een goede nachtrust waarbij je helemaal door kunt slapen staat daarbij met stip op nummer 1.

Als je een wat luxer hotel boekt, dan kun je je prima vermaken in en rondom het hotel. Laat je heerlijk verwennen met een massage, neem een duik in het zwembad of ga (samen) naar de sauna. Veel hotels bieden ook de mogelijkheid om te genieten van een beautybehandeling en beschikken de kamers over een regendouche of een bad. Allemaal hele fijne mogelijkheden om lekker te ontspannen en even helemaal tot rust te komen en bij te tanken.

Tips ontspannen weekendje weg zonder kind bubbelbad

Probeer tijdens je uitje zo min mogelijk met de telefoon bezig te zijn. Schermtijd kan wel weer als je thuis bent. Heb je een partner? Gebruik dan de tijd om te investeren in tijd met z’n tweetjes. Je bent immers niet alleen ouder, maar ook partners van elkaar. Nu kun je de tijd gebruiken om een echt gesprek (niet over de kinderen!) te voeren. Besteed tijd en aandacht aan elkaar, want zo groei je ook weer dichter naar elkaar toe. Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat partners uit elkaar groeien, puur omdat door de komst van je kind alles in het teken van hem of haar staat en niet meer van elkaar.

Natuurlijk kun je ook uitstapjes maken in de omgeving, maar beperk dit zo veel als mogelijk, vooral als het om drukke activiteiten gaat. Wil je echt ontspannen? Zoek dan de rust van de natuur op. Maak een leuke wandeling in de natuur of ga samen picknicken. Maar het belangrijkste van alles: ontspan en relax, zodat je als je weer thuiskomt er weer vol tegen aan kunt en nieuwe energie hebt voor je gezin, je huishouden en je werk.

 

Wanneer ben jij voor het laatst ontspannen een weekendje weg geweest zonder kinderen?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHoera, een vakantiezusje!
Volgend artikelDe grote insectenverzameling van HEMA

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in