gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is bijna zover, de vakantie nadert zijn einde. Na weken van avonturen, quality time met het gezin en onvergetelijke momenten is het tijd om de zomer op een feestelijke manier af te sluiten. Geen idee hoe je dat doet? Ontdek nu tips om de vakantie feestelijk af te sluiten.

 

Zomervakantie voor het hele gezin

De meeste kinderen kijken er niet alleen naar uit, maar zijn er ook hartstikke aan toe: 6 weken zomervakantie. En niet alleen kinderen zijn hier hard aan toe, ook jij als ouder kijkt waarschijnlijk uit naar de zomerperiode. Even helemaal niets moeten, ontprikkelen in de zomervakantie en gewoon genieten.

Dat kan zowel in binnen- als buitenland. Zelfs een ‘saaie’ vakantie thuis kan alle ingrediënten hebben om volop te genieten en tot rust te komen. Want natuurlijk is het leuk om andere plekken te ontdekken, maar de vakantie is vooral bedoelt om even uit de dagelijkse sleur te zijn en op te kunnen laden. Uitslapen, spelen en genieten kan ook prima thuis.

Leestip: Low budget uitjes voor kinderen

 

Tips om de vakantie feestelijk af te sluiten

Hoe je je vakantie ook doorgebracht hebt, aan alle leuke dingen komt een einde. En dan begint de dagelijkse sleur weer van het naar school gaan, hobby’s, werken en nog veel meer. Maar voordat het zover is kun je de vakantie nog een keer feestelijk afsluiten. Dat doe je het beste een paar dagen voordat de vakantie echt afgelopen is. Afhankelijk of je maar 1 of meerdere dingen wil doen kun je dat het weekend voor de school begint inplannen.

 

Ga uit eten

Als het even kan, sluit de vakantie dan af met een etentje in een restaurant. Goedkope etentjes regel je onder andere via Groupon en Social Deal. Laat de kinderen kiezen waar je naar toe wil gaan en maak er echt een leuk feestje van.

Leestip: De leukste kindvriendelijke restaurants van Nederland

 

Organiseer een gezinspicknick

Geniet samen van een heerlijke picknick in het park of op het strand. Laat ieder gezinslid iets lekkers meenemen om te delen. Dit is de perfecte gelegenheid om herinneringen op te halen van de hoogtepunten van de vakantie en plannen te maken voor de komende tijd.

 

Knutsel souvenirs

Zet een creatieve knutselmiddag op de agenda waarbij elk gezinslid een persoonlijk souvenir kan maken van de vakantie. Of het nu gaat om een fotocollage, een zelfgemaakte sleutelhanger of een scrapbook, met dit soort creatieve bezigheden versterk je de band tussen gezinsleden. Daarnaast is het de perfecte manier om herinneringen op te halen.

 

Laat de kinderen een vakantievoorstelling opvoeren

Moedig de kinderen aan om een kleine voorstelling te bedenken en op te voeren voor de rest van het gezin. Of het nu een toneelstukje, dansoptreden of zangshow is, pret is gegarandeerd.

 

Sluit af met gezellige spelletjes

Kies een spel dat iedereen leuk vindt en speel het samen als afsluiting van de vakantie. Dit kan een bordspel zijn, een potje voetbal, verstoppertje of zelfs een watergevecht als het warm weer is. Plezier gegarandeerd!

 

Maak een fotoboek of video

Verzamel alle foto’s en video’s die tijdens de vakantie zijn gemaakt en maak er een mooi fotoboek of een video van. Door je kinderen hierbij te betrekken zie je welke momenten voor hun een hoogtepunt waren.

 

Stel doelen voor het komende jaar

Stel samen met je gezin doelen op voor het komende jaar. Dit kunnen zowel individuele doelen als gezinsdoelen zijn. Moedig elkaar aan om ze te bereiken en plan alvast enkele leuke activiteiten voor het komende jaar.

 

Filmavond onder de sterren

Als afsluiter kun je een gezellige filmavond buiten organiseren. Installeer een projector in de tuin of op het balkon en laat iedereen zijn favoriete film kiezen. Zorg voor dekens, kussens en wat lekkere snacks voor een perfecte zomeravond.

 

Neem de tijd voor dankbaarheid

Sta stil bij de mooie momenten van de vakantie en benadruk het belang van dankbaarheid. Vraag aan elk gezinslid waar ze het meest dankbaar voor zijn en deel deze gevoelens met elkaar. Dit is een waardevolle oefening om het gevoel van onderlinge saamhorigheid te versterken.

 

Maak tastbare vakantieherinneringen

Vraag ieder gezinslid om een kleine boodschap op te schrijven of tekenen op een stuk papier die een speciale betekenis heeft voor de afgelopen vakantie. Bewaar deze boodschap of tekeningen in een herinneringendoos en open deze volgend jaar als jullie de volgende vakantieplannen maken.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHand-Mond-Voetziekte: alles wat je moet weten
Volgend artikelHoe leer je je kind veters strikken? Ontdek het met deze tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in