gefeliciTAART.nl - Black Friday

Door de strenge maatregelen en lockdown ziet de komende voorjaarsvakantie er heel anders uit. Geen wintersport, geen uitjes en geen carnaval. Vervelen is er dankzij deze tips voorjaarsvakantie 2021 niet bij.

 

Voorjaarsvakantie 2021

Alhoewel de scholen maandag aanstaande de deuren weer openen is dit voor de regio Zuid slechts van korte duur. Want binnen een week begint daar de voorjaarsvakantie 2021. Hieronder vind je de extacte data voor de voorjaars of krokusvakantie 2021

Regio Zuid 13 februari t/m 21 februari 2021

Regio Noord en Regio Midden 20 februari t/m 28 februari 2021

 

 

Tips voorjaarsvakantie 2021

Misschien zit je als ouder inmiddels alweer met de handen in het haar. De kinderen hebben net wekenlang thuisscholing gehad en de verveling begon al toe te slaan. Nu mogen ze eindelijk weer naar school, maar hebben ze binnen één tot twee weken weer vakantie. Weer thuiszitten, want door alle maatregelen is er niet veel te doen. Dit laatste is gelukkig niet waar, dus geef ik je vandaag wat inspiratie en tips om toch te genieten van een leuke voorjaarsvakantie 2021.

 

Vakantie in eigen land

Alhoewel het afgeraden wordt om tot maart op vakantie te gaan, kun je natuurlijk wel genieten van een vakantie in eigen land. Je kunt hiervoor een huisje boeken op een vakantiepark. Daarnaast zijn hotels nog steeds open, net als veel B&B’s. Vind je dat allemaal niets? Dan zou je kunnen overwegen om aan huizenruil te doen. Dat kan met familie of vrienden. Op die manier kun je alsnog van een leuke vakantie in een hele andere omgeving genieten.

 

Speeltuinen ontdekken

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je op speeltuinexpeditie. Bezoek daarbij niet alleen de speeltuinen in de omgeving, maar pak de auto en ga eens naar de speeltuinen in een ander dorp of stad. Neem eten en drinken mee (ook om op te warmen) en laat de kinderen zich helemaal uitleven.

Je kunt van tevoren ook een vragenlijst opstellen voor de kinderen. Dan ga je samen langs 5 verschillende speeltuinen en laat je ze hierover vragen beantwoorden. Denk daarbij aan: wat is het leukste speeltoestel? Wat had beter gekund? Welk cijfer geef je de speeltuin? Kunnen ze thuis dan verder uitwerken.

 

Duik de keuken in

Kinderen vinden het ontzettend leuk om in de keuken bezig te zijn. Laat ze helpen als jij gaat koken. Of ga echt aan de slag met iets dat ze zelf kunnen maken. Dat hoeft overigens niet moeilijk te zijn. Maak bijvoorbeeld deze koekjes met peuters zonder geknoei. Of laat je kind deze heerlijke en gezonde fruitpizza maken (no bake!).

Leestip: De leukste kookboeken voor kinderen

Bakken met peuters makkelijke en snelle koekjes 1

Op fototour door de buurt

De meeste kinderen hebben tegenwoordig wel een smartphone. Zo niet, dan is dit een leuke activiteit om samen te doen. Of verras je kind met een kindercamera en stuur je kind eropuit in de buurt. Stel vooraf een blaadje op met daarop dingen die je kind moet fotograferen. Dat kan iets simpels zijn zoals een verkeersbord of iets moeilijkers zoals een vogel. Dit is ook een leuke voorjaarsvakantie activiteit om samen met vriendjes te doen.

 

Fotospeurtocht in huis

Als alternatief voor een fototour door de buurt kun je natuurlijk ook gewoon een fotospeurtocht in huis organiseren. Hiervoor maak jij als ouders close up foto’s van bepaalde dingen in huis. Dit mogen voorwerpen zijn zoals een stoelpoot, een hoekje van een fotolijst of bijvoorbeeld een bepaald kopje. Je print dit uit en kinderen gaan met de lijst door het huis op zoek naar de gefotografeerde voorwerpen.

 

 

Thuis genieten van theater, musea en film

Dat je nergens mag gaan wil niet zeggen dat je niet kunt genieten. Diverse theaters en musea bieden gratis of tegen een kleine vergoeding leuke voorstellingen aan. Zo kun je bijvoorbeeld voor een klein bedrag leuke voorstellingen bekijken van Podiumkids thuis.

En bij museumkids.nl kun je virtuele tochtjes maken door diverse musea zonder je eigen huis te hoeven verlaten. Daarnaast kun je samen met je kids een gezellige filmavond inplannen. Zoek een leuke film uit op Netflix, Videoland of bijvoorbeeld Pathé thuis. Zorg voor popcorns, snacks en lekker drinken.

Nog spannender wordt het als je het zo doet als deze familie

 

 

Tent bouwen in huis

De meeste mensen zullen zich dit wel uit de eigen jeugd kunnen herinneren. Van een tafel en een laken werd een tent gebouw. Een paar dekens of een matras op de grond, een lampje erin en je kinderen zijn een paar uurtjes zoet. Missschien willen ze zelfs in de tent slapen! Je kunt er ook een thema aan koppelen. Maak er een piratentent of een prinsessentent/kasteel van.

Wandelingen in de natuur

Momenteel is de natuur nog één van de weinige dingen waar we in absolute vrijheid van mogen genieten. Er zijn in Nederland tal van natuurgebieden waar de kinderen naar hartenlust kunnen rennen en ontdekken. Een goed voorbeeld hiervan is de Veluwe, waar kinderen met een beetje geluk ook herten en andere dieren kunnen zien. Vergeet niet om regenlaarzen en schone kleding mee te nemen!

 

Op schattenjacht

Ga naar de supermarkt en koop wat lekkers voor het aantal kinderen dat meedoet met de schattenjacht. Zet met behulp van Google Maps en een geprinte kaart een route uit met een rood kruis waar de schat verstopt is. Het lekkers kun je in een doos verstoppen op een plek waar je zeker weet dat het veilig is tot de kinderen de schat gevonden hebben.

 

Slaapfeestje met vriendje of vriendinnetje

Niets zo leuk als een slaapfeestje houden met je beste vriendje of vriendinnetje. Bovendien een leuke oplossing om eens een keer een neefje of nichtje op visite te hebben. Je kunt als ouders onderling ook afspreken om om de beurt elkaars kinderen op te vangen voor een nachtje, zodat er wat ruimte is voor partner onder elkaar.

Leestip: Met deze tips wordt het slaapfeest een groot succes

 

Spelletjesmiddag of avond

Haal wat lekkers in huis en trek alle spelletjes uit de kast. Reserveer een middag of avond voor het spelen van spelletjes. Bordspellen zijn weer helemaal populair en de keuze daarin is reuze. Begin met Mens erger je niet en ga dan verder met Monopoly, Rummikub of bijvoorbeeld Ticket to Ride. De keuze voor spelletjes kun je afstemmen op de leeftijd en interesses van je kind.

 

Uit eten in eigen huis

Helaas zijn de restaurants voorlopig ook nog gesloten. Maar dat wil niet zeggen dat je niet samen met je gezin kunt genieten. Het kan zelfs voordeliger zijn om iets te halen of te bestellen. Je hoeft dan namelijk geen drinken te kopen. Dit haal je gewoon in de supermarkt. Kleed je netjes aan, maak met z’n allen de tafel leuk en gezellig. Daarna kun je eten bestellen of een 3-gangen diner bij een restaurant in de buurt ophalen.

Tips voorjaarsvakantie 2021 knutselen

Knutselmiddag

Ga er een middagje voor zitten om samen wat leuke knutselideetjes uit te zoeken van Pinterest. Zorg dat je alles in huis hebt wat nodig is en maak er een leuke knutselmiddag van. Momenteel is het nog winter, dus dan is het leuk als je je knutselproject daarop afstemt. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alvast bezig te zijn voor Pasen. Een leuke activiteit voor een regenachtige vakantiedag.

 

Carnaval door de buurt

Stop bij alle kinderen in de buurt een brief in de bus en organiseer een kleine carnavalsoptocht. Laat de kinderen verkleed door de buurt lopen. Kinderen vinden verkleden ontzettend leuk en daarmee kun je ze ook een tijdje bezig houden.

Als het niet mogelijk is om een carnavalsoptocht te houden kun je thuis carnaval vieren. Geef je kinderen een thema en laat ze zich verkleden, maskers maken en dan een heus optreden geven terwijl ze verkleed zijn.

 

Nog meer tips voor de voorjaarsvakantie 2021

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er zijn. Met een beetje vindingrijkheid kom je al een heel eind. Zo niet, dan vind je hieronder een lijst met nog meer leuke activiteiten:

 

Heb je zelf nog leuke tips voor de krokusvakantie 2021? Deel ze dan hieronder met andere ouders.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelLingerie waarin elke moeder zich goed voelt
Volgend artikelIJzige temperaturen? Zo blijft je kind heerlijk warm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in