gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo leuk als de eerste keer met je baby op vakantie te gaan. Een goede voorbereiding is daarbij van groot belang. Lees snel verder en ontdek onmisbare tips en wettelijke regels voor reizen met een baby. Voorkomen teleurstelling en veel stress en ga goed voorbereid op reis.

 

Tips voor het reizen met een baby

Als je de eerste keer op reis gaat met je baby komt er heel veel op je af. Ineens moet je voor een minimens zorgen, terwijl je niet in je vertrouwde omgeving bent. Toch hoef je je daardoor niet af te laten schrikken. Met een goede voorbereiding kom je een heel eind en kun je je verheugen op de eerste vakantie met je kind.

Leestip: 25 Tips voor reizen met kinderen

 

1. Plan vooruit

Het plannen van een reis met een baby vergt meer organisatie dan wanneer je alleen reist. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren accommodaties, transport en andere reisgerelateerde zaken regelt. Een gedetailleerde reisroute is onmisbaar in het verminderen van stress. Naast de gewenste reisroute is het goed om een alternatief achter de hand te hebben mocht er iets niet goed gaan, zodat je zonder extra stress kunt switchen.

 

2. Kies de juiste bestemming

Niet alle bestemmingen zijn even geschikt voor een reis met een baby. Dingen die je moet overwegen als je met je baby op reis gaat zijn onder andere de gezondheidszorg, hygiëne, veiligheid en toegankelijkheid van de bestemming. Een babyvriendelijke bestemming met gemakkelijke toegang tot basisvoorzieningen en medische faciliteiten is de beste optie. Dat is ook de reden dat veel ouders kiezen voor een vakantie in Europa. Vooral bestemmingen dichtbij huis (Duitsland, België en Engeland) zijn populair.

 

3. Slim inpakken

Als je met een baby op reis gaat moet je de juiste spullen meenemen. Zorg ervoor dat je voldoende kleding, voeding, medicijnen en andere benodigdheden inpakt. Check ook vooraf of ze ter plaatse bepaalde spullen verkopen, zodat je niet al te veel mee hoeft te nemen (bijvoorbeeld luiers en verzorgingsproducten en billendoekjes). Maak vooraf een checklist om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet.

 

4. Houd rekening met het ritme van je baby

Voor veel baby’s geldt: rust, reinheid en regelmaat. Pas daarom je reisschema aan de behoeften van je baby aan. Plan voldoende tijd in voor dutjes, voedingen en speeltijd. Probeer het reisschema zo veel mogelijk aan te passen aan het natuurlijke ritme van je baby.

 

5. Neem de juiste reisdocumenten mee

Of je baby nu 1 maand of 1 jaar is, ook hij of zij moet over de juiste papieren beschikken om te mogen reizen. Dat geldt zeker als je op het vliegtuig stapt. Zorg dat je de vereiste documenten op tijd aanvraagt.

 

Wettelijke regels en benodigde documenten reizen met baby

Als je op reis gaat met je baby krijg je te maken met wetten en regels. Welke regels gelden en welke documenten je nodig hebt lees je hieronder.

1. Paspoort

Je baby heeft een eigen paspoort nodig om internationaal te kunnen reizen. Informeer bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming naar de specifieke vereisten en procedures voor het verkrijgen van een paspoort voor je baby.

2. Identiteitsbewijs

Afhankelijk van het land waarin je reist, kan het zijn dat je naast een paspoort ook een identiteitsbewijs van je baby moet kunnen tonen. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs, zoals een geboorteakte bij je hebt.

 

3. Toestemmingsbrief

Als je als alleenstaande ouder reist met je baby, kan het zijn dat je een toestemmingsbrief nodig hebt van de andere ouder. In de brief moet duidelijk aangegeven zijn dat de andere ouder teostemming verleent voor de reis. Zonder dit papiertje kun je, zeker bij internationale reizen, in de problemen komen.

Ben je een gescheiden ouder? Informeer dan vooraf goed wat de regels zijn met betrekking tot alleen reizen met je baby. Dit geldt vooral als jij niet de gezaghebbende ouder bent of er andere afspraken zijn gemaakt.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRainbow High™ videogame: Runway Rush
Volgend artikelDe woelige wereld van de worm: alles over het leven van wormen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in