gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zoek je nog een leuk uitje voor het hele gezin net over de grens in Duitsland? Ik heb een leuke uittip voor de zomervakantie Duisburg Zoo inclusief dolfinarium met show. Wij zijn hier in juli 2019 geweest.

Uitjes net over de grens

Het is zomervakantie en dat betekent voor veel mensen genieten van vrije dagen. Niet een ieder heeft de mogelijkheid om van een lange vakantie in het buitenland te genieten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je thuis hoeft te zitten. Voor kinderen maakt het ook niet uit of zij naar het buitenland gaan of genieten van uitje net over de grens. Het belangrijkste is dat het hele gezin geniet of dat nu 1 dag of 14 dagen achter elkaar is.

 

Uittip zomervakantie Duisburg Zoo

Het is niet voor iedereen om de hoek, maar als ik je een leuke uittip voor in de zomervakantie mag geven, dan is het Duisburg Zoo. Duisburg Zoo is vooral een aanrader met kinderen tot een jaar of 10. Er De dierentuin is groot genoeg om er een hele dag te kunnen genieten van alle dieren. Daarnaast zijn over de hele dierentuin verschillende grote speeltuinen verdeelt, waar kinderen zich goed kunnen vermaken.
Naast de standaard dieren zoals leeuwen, olifanten, giraf heeft de dierentuin ook een apenhuis en een aquariumhuis. Verder is er een dolfinarium waar 3 keer per dag een show gegeven wordt. Bij die show wordt ook het publiek betrokken.

Uittip zomervakantie Duisburg Zoo 2

Onze ervaring

De laatste keer dat wij in Duisburg Zoo waren was 2004. Na 15 jaar vonden wij het tijd om er weer eens terug te gaan (juli 2019). De dierentuin was niet zo heel veel verandert, al misten we wel een aantal dieren die er toen wel waren. Ik moet er wel direct eerlijk bij vertellen dat er momenteel veel werkzaamheden plaatsvinden bij de dierentuin, waardoor heel wat verblijven leeg zijn of worden gerenoveerd. Dat was helaas wel wat minder.

De dierentuin zelf was echter wel leuk. Zeker de leeuwen die hongerig waren en binnen opgesloten zaten in afwachting van hun eten. De leeuw en leeuwinnen konden tot op 1 meter genaderd worden, wat toch wel indruk maakt. Niet alle dieren waren even actief, aangezien het die dag bijzonder warm was.

Het dolfinarium hebben we tegen het einde van de dag bezocht. De show was geweldig, maar is in de 15 jaar dat we er niet meer zijn geweest niet verandert. Het publiek wordt wel betrokken bij de show en mensen die vooraan zitten kunnen rekenen op een nat pak. Mijn zoon is expres vooraan gaan zitten, maar is op de een of andere manier toch droog gebleven. Ik ga er niet te veel over verklappen, maar het is zeker de moeite waard om de dolfijnen show te bezoeken.

In de speeltuinen was het druk, maar niet zodanig dat het onoverzichtelijk was. Bij de speeltuinen zijn vaak ook kiosken te vinden waar een versnapering in de vorm van ijsjes, koffie of taart gehaald kan worden. Mijn kinderen zijn inmiddels al veel te groot voor een speeltuin (tenminste als er geen vriendinnen bij zijn 😉 anders waren ze waarschijnlijk niet meer weg te slaan geweest bij de verschillende speeltoestellen.

Uittip zomervakantie Duisburg Zoo 5

 

Er is 1 restaurant waar zowel binnen als buiten gegeten kan worden en de prijzen vallen reuze mee. Mijn dochter en ik namen bijvoorbeeld een portie pasta bolognese die iets van 4,50 kostte. Een schnitzel menu kost rond de 10 euro. Maar je kunt ook gewoon een losse portie patat bestellen. Liever een kopje koffie en een stuk taart? Ook dat kun je hier gewoon bestellen (natuurlijk echte Duitse taart!).

Uittip zomervakantie Duisburg Zoo 3

 

Duisburg Zoo: een aanrader of niet?

De dierentuin in Duisburg is zeker aan te raden. De voorzieningen, de dolfijnen show en de aanwezige speeltuinen zorgen ervoor dat dit een uitje is dat zeker top is voor kinderen van 3 – 10 jaar. Al moet ik zeggen dat de baby die voor ons zat bij de dolfijnenshow (geschatte leeftijd 1 jaar) geweldig genoot van alles en dat ook luidruchtig bekend maakte. Zoek je dus nog een leuk uitje voor de zomervakantie? Iets waar je samen met het hele gezin kunt genieten? Dan raad ik je een uitje naar Duisburg Zoo van harte aan.

Als je een tijdje onderweg bent met de auto, dan raad ik je aan om ook even mijn tips voor het reizen met een peuter te lezen.

 

Alles wat je moet weten over Duisburg Zoo

Adres
Duisburg Zoo
Mülheimerstrasse 273
47058 Duisburg
Duitsland

Openingstijden                                                                                                  Maandag – zondag 9:00 -18:30 uur

Toegang                                                                                                                  Familieticket (2 volwassenen en 1 kind t/m 17 jaar) € 41,50
Extra bij te kopen los kinderticket (max 2) € 9,00
Natuurlijk zijn er ook losse tickets voor zowel volwassenen (€ 16,90) als kinderen (€ 9,90) te koop.

Honden zijn alleen op donderdag en vrijdag toegestaan!

Parkeren
Er zijn twee verschillende parkeerplaatsen. De parkeerplaats van de zoo zelf (kosten voor parkeren zijn € 3,00) of je parkeert net als wij bij de universiteit (gratis) en loopt even 5 minuten naar de dierentuin

Bolderwagen
Je hoeft niet per se de buggy of kinderwagen mee te nemen. Voor slechts € 4,00 huur je een bolderwagen die je de hele dag kunt gebruiken

Uittip zomervakantie Duisburg Zoo 4

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSalou een leuke vakantiebestemming voor jong en oud
Volgend artikelZo houd je de kinderen bezig in de auto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in