gefeliciTAART.nl - Black Friday

Staat er een vakantie in eigen land op de planning? Ook in Nederland is genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Mijn vakantietip? Bezoek Giethoorn met kinderen. Je kunt hier varen, wandelen, fietsen, zwemmen, een museum bezoeken en er is zelfs een alpaca eiland.

 

Vakantie in eigen land met kinderen

De zomervakantie staat voor de deur en ruim 40% van de mensen geeft aan de vakantie in eigen land te vieren. Dat is niet zo gek, want als er iets is dat de afgelopen twee jaren ons geleerd hebben is dat niets zeker is. En dan kun je het beste in eigen land blijven, alhoewel Innsbruck bijvoorbeeld ook een leuke bestemming is. Bovendien weet je wat de regels zijn en kun je in geval van nood snel thuis zijn. Dat Nederland als vakantieland populair is blijkt ook uit de populariteit onder vakantiewoningen. Er wordt massaal geboekt op campings en parken en dat is te merken aan de prijzen.

Overigens hoef je voor een vakantie in Nederland niet per se een nachtje weg. Je kunt er ook voor kiezen om leuke uitjes te maken met de kids. Dat kan in je eigen stad zijn, maar ook in een andere stad die je dan samen gaat ontdekken. Een ontzettend leuke plek die de moeite van het bezoeken meer dan waard is is Giethoorn.

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen bruggetjes

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen

Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van Giethoorn. Giethoorn wordt vaak aangeduid als het Venetië van Nederland, aangezien je hier door de straten kunt varen in plaats van de auto te gebruiken. Er zijn wel smalle wandelwegen, maar het meest gebruikte middel om je te verplaatsen is en blijft de boot. En dat is voor kinderen natuurlijk ontzettend leuk en interessant.

Want hoe gaat dat nu, dat wonen als je omringd wordt door water? De beste manier om dit te ontdekken is door een bootje te huren. Je hebt de keuze uit onder andere fluisterboten (elektrisch aangedreven) en een sloep. Er zijn bovendien mogelijkheden mocht je met een groter gezelschap komen. Je kunt de boot huren voor een aantal uren, zodat je de boottocht af kunt stemmen op je eigen wensen en keuzes.

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen newlooxs fietstas
Fluisterboot

Wandelen door Giethoorn

Na een boottocht kun je heerlijk eten en drinken bij één van de vele restaurants in Giethoorn. Zijn jullie buiken gevuld? Dan gaat het te voet verder op ontdekkingstocht. Je kunt het dorp namelijk ook bezoeken via smalle wegen en bruggetjes. Let op: de bruggetjes zijn redelijk hoog (er moeten boten onderdoor kunnen varen) en kleine kinderen moet je overal goed in de gaten houden. De authentieke huizen zijn totaal anders dan stadshuizen en dat is al een beleving op zichzelf voor kinderen.

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen wandelen
Smalle wegen en hoge bruggetjes

Fietsen in de omgeving van Giethoorn

Giethoorn maakt deel uit van natuurpark Weerribben-Wiede. Een mooi gebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. Je kunt met je eigen fiets of een gehuurde fiets op ontdekkingstocht gaan. Vergeet ook niet om je Newlooxs fietstas mee te nemen voor een heerlijke picknick onderweg. De picknick kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil. Denk vooral aan lekkernijen voor de kinderen in de vorm van pannenkoeken, fruit op een spiesje of bijvoorbeeld soep uit een thermoskan.

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen newlooxs fietstas

Wat ook niet mag ontbreken is een flesje Sodastream. Sodastream heeft tegenwoordig mooie hoesjes om flessen makkelijk mee te nemen. Geen zin in bruisend water? Voeg dan een heerlijk smaakje toe met één van de biologische siropen.

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen sodastream

Sport en spel

Heb je wat oudere kinderen, dan kan het lastig zijn om ze mee te krijgen voor een uitje. Misschien kun je ze wel trekken door ze een dag vol sport en spel te beloven. Naast varen, wandelen en fietsen, kun je in Giethoorn namelijk heerlijk zwemmen. Het Beulakermeer is nergens dieper dan 80 cm, waardoor je je niet druk hoeft te maken over diepe plassen. In de winter bevriest dit meer snel en kun je hier heerlijk schaatsen.

Als dat nog niet genoeg is voor je (pre) pubers dan kun je een volleybal of voetbal spelvariant van Crossnetgame meenemen. Dit zijn net wat andere spelvarianten dan ze gewend zijn (voor 4 personen) waardoor het extra aantrekkelijk is. Bovendien is het een leuke uitdaging om als ouders tegen je kinderen op te nemen.

Vakantietip bezoek Giethoorn met kinderen crossnetgames
Volleybal en voetbal spelvariant voor 4 personen

Museum bezoeken in Giethoorn

Juist door het authentieke valt Giethoorn direct op. Wil je dat je kinderen meer ontdekken over de geschiedenis van dit bijzondere dorpje? Dan kun je Museumboerderij ’t Olde Maat Uus bezoeken. Hier ontdek je hoe de bewoners vroeger leefden. Met een beetje geluk zie je zelfs traditioneel geklede vrouwen rondlopen. Je kunt ook zelf met klederdracht op de foto. Een origineel aandenken voor je vakantie in Giethoorn.

 

Zoals je ziet is vervelen er niet bij als je kiest voor een dagje of weekendje weg naar Giethoorn. Tip: eveneens leuk om te doen met kinderen: buitengewoon Bodegraven!

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHallo Vermeer! Mauritshuis maakt Vermeer-beleving voor families
Volgend artikel4 Dingen waar de meeste moeders een grondige hekel aan hebben (en terecht!)

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in