gefeliciTAART.nl - Black Friday

Is jouw kind gek op Nijntje? Dan is er goed nieuws! Want op 21 juni 2023 opent het leukste museum voor peuters en kleuters zijn (vernieuwde) deuren. Na een grote verbouwing is het museum bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft het een nijntje museumcafé, een 360 graden filmbeleving en nieuwe themaruimtes.

 

Nijntje museum Utrecht

Nederland heeft tal van leuke musea voor kinderen verspreid over het hele land. Musea die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en zo ingericht zijn dat het dichtbij de belevingswereld van je kind komt. Het Nijntje museum in Utrecht is vooral gericht op peuters en kleuters die hier hun hart op kunnen halen bij de avonturen van Nijntje en zijn vriendjes.

En omdat het museum op de allerkleinsten is gericht hoeven zij zich niet te vervelen met alleen luisteren naar verhalen of kijken naar plaatjes. Het is vooral een doe museum met onder andere een een fiets/verkeersplein en een ‘dieren’ontdekhoek.

Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Zo zijn er spellen met reliëf, maar ook spellen waarbij luisteren juist een rol speelt. Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich even terugtrekken in een van de rustgevende prikkelarme cabines. Daarnaast worden er voorleesmomenten in verschillende talen en rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal georganiseerd.

 

Vernieuwd Nijntje museum opent op 21 juni 2023

Momenteel vind je het Nijntje museum op de Oudegracht 167 in Utrecht. Dat pand is tijdelijk in gebruik, omdat het echte Nijntje museum verbouwd wordt. De grote heropening van het museum vindt plaats op 21 juni 2023, de verjaardag van Nijntje. Het originele museum opende in 2016 zijn deuren, maar bleek door de populariteit eigenlijk al snel te klein. Niet zo gek als je bedenkt dat er jaarlijks 175.000 bezoekers naar het museum komen. Daarom wordt het museum nu vernieuwd.

Nieuwe themaruimtes, museumcafé en filmbeleving

Naast de vernieuwde zalen zijn er twee nieuwe themaruimtes gecreëerd: ‘de boerderij’ en ‘de winkel van betje big’. Voor voorscholen en primair onderwijs zijn hierbij lesprogramma’s ontwikkeld. Ook nieuw is de projectieruimte met een filmbeleving in 360 graden, waarin bezoekers op avontuur gaan met boris beer. Daarnaast beschikt het vernieuwde museum over een eigen museumcafé, waar bezoekers geheel in nijntje-stijl kunnen genieten van een hapje en drankje.

 

Algemene informatie nijntje museum

Wil je het museum zelf bezoeken (vanaf 21 juni 2023)? Hieronder vind je alle informatie.

Nijntje museum
Agnietenstraat 2, Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur
nijntjemuseum.nl

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Maart Mario-dag: ontdek het verhaal van Super Mario
Volgend artikelDit zijn dé plekken waar kinderen jouw spullen verstoppen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in