gefeliciTAART.nl - Black Friday

Geen idee wat je tijdens de voorjaarsvakantie kunt doen? Ik zocht voor de voorjaarsvakanties 2020 uitjes voor het hele gezin op. Gratis uitjes en uitjes voor weinig geld, zodat je kinderen kunnen genieten van veel vermaak.

 

Voorjaarsvakantie 2020

Niet alle schoolvakanties zijn door de overheid vastgelegd. In bepaalde gevallen mogen scholen zelf aangeven in welke periode ze de kinderen vrij geven. De voorjaarsvakantie valt in de carnavalsperiode en dat betekent dat vooral de scholen in het zuiden voor een andere vakantieperiode zullen kiezen dan scholen in het noorden. Soms kiezen scholen er ook voor om ouders zelf te laten kiezen. Hieronder vind je in elk geval de adviesdata voor de voorjaarsvakantie:

Regio Noord 15 – 23 februari 2020

Regio Midden en Zuid 22 februari – 1 maart 2020

 

Carnaval

Zoals aangegeven valt carnaval precies in de voorjaarsvakantie. Carnaval is van 23 t/m 25 februari 2020. In veel plaatsen zullen speciale gratis activiteiten georganiseerd worden speciaal voor kinderen. Denk daarbij aan kindercarnaval, optochten en nog veel meer. Het beste kun je daarvoor de plaatselijke krant, lokaal nieuws en facebookgroepen in de gaten houden. Hieronder vind je een aantal data en plaatsen waar je kunt genieten van optochten en andere festiviteiten rondom carnaval:

Lampegat de Gekste Eindhoven

Carnavalsoptocht Slagharen

Carnavalsoptocht Slagharen

 

Voorjaarsvakantie 2020 uitjes voor het hele gezin 1

 

Voorjaarsvakantie Stuifin in Amstelveen

Tijdens de voorjaarsvakantie Stuifin in Amstelveen kunnen kinderen kiezen uit maar liefst 3 activiteiten. Kinderen mogen een potjes schilderen, vervolgens mozaïken en dan vullen met voorjaarsbloeiers. Of kies voor het maken van een vogelhuisje dat extra mooi wordt gemaakt met zaadbollen met pindakaas en een pindaslinger. Natuurlijk mag je kind ook aan de slag om een zaadbom te maken.

Wanneer: woensdag 19 t/m zondag 23 februari 2020

Waar: Pluktuin Amstelveen, Amsteldijk Zuid 183B, Amstelveen

Tijd: 10:00 – 16:00 uur

Toegang: vanaf 5,00 euro

 

Kinderactiviteiten Erfgoedhuis Almere ism KAF

Voorkom dat je kinderen zich vervelen tijdens de voorjaarsvakantie en kom vanaf 18 t/m 20 februari 2020 naar de kinderactiviteiten in Erfgoedhuis Almere in samenwerking met KAF. De kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals knutselen, film kijken en deelnemen aan rondleidingen speciaal voor kinderen. Op 18 en 19 februari krijgen kinderen bovendien de kans om iconische gebouwen uit Almere na te bouwen met Lego. Dit alles gebeurd onder begeleiding, zodat de kinderen er direct wat van opsteken.

Wanneer: dinsdag 18 t/m donderdag 20 februari 2020

Waar: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere

Tijd: 13:00 – 16:00 uur

Toegang: Gratis

 

Help Pake en Beppe de vakantie door in Leeuwarden

Speciaal voor kinderen openen maar liefst 35 Friese musea hun deuren tijdens de voorjaarsvakantie. Leuk om samen met mama, papa, opa, oma of een andere volwassene te genieten van een leuk uitje. Elk kind mag gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Het thema van dit jaar is water en alle activiteiten hebben betrekking op dit thema.

Wanneer: dinsdag 18 t/m vrijdag 21 februari 2020

Waar: kinderactiviteiten in Erfgoedhuis

Tijd: verschilt per aanbieder en activiteit

Toegang: kinderen gratis onder begeleiding van volwassene (deze betalen reguliere entree)

 

 

Hobbyevent de hobbybeurs voor het heel gezin in Assen

Kom tijdens de voorjaarsvakantie gezellig naar Assen voor de hobbybeurs. Jong en oud genieten van allerlei leuke activiteiten zoals cupckaes maken, modelbouw, games en nog veel meer. Speciaal voor kinderen zijn er circusvoorstellingen en kinder workshops georganiseerd, zodat vervelen er echt niet bij is.

Wanneer: vrijdag 21 t/m zondag 23 februari 2020

Waar: Expo Assen, de Haar 11, Assen

Tijd: 10:00 – 16:00 uur

Toegang: volwassenen 8,00 euro
Kinderen 5 t/m 12 2,00 euro

 

 

Zwientjestocht Apeldoorn

Kom samen met het hele gezin genieten van de natuur tijdens de zwientjestocht in Apeldoorn. Dit is een georganiseerde wandeltocht langs allerlei bijzonder plekken van het Orderbos naar natuurpark Berg & Bos. Geniet van de prachtige vijver, loop langs diverse watervallen en spot herten en everzwijnen. Let op: de route gaat voor het grootste deel over onverharde wegen, houd hier rekening mee.

Wanneer: zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020

Waar: CSV Apeldoorn, Sportpark Orderbos 13, Apeldoorn

Tijd: vanaf 9:00 uur (afhankelijk van route tot 11:00 of 12:00 uur)

Toegang: 4,00 euro

Kinderen 2,00 euro

Honden mogen mee als ze aangelijnd zijn

 

 

Het leukste reisje van Nederland in Utrecht

Laat je kind deze vakantie iets heel bijzonders meemaken, namelijk het leukste reisje van Nederland. Laat je kind op reis gaan naar zeven bijzondere bestemmingen. Je kind krijgt een speciaal paspoort, waarmee het kennis kan maken met verschillende musea en culturele instellingen. Een geweldige manier om je vakantie door te brengen in eigen land!

Wanneer: zaterdag 22 februari t/m zaterdag 1 maart 2020

Waar: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, Utrecht

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: 17,50 euro

Gratis t/m 3 jaar, museumjaarkaarthouders

 

 

Retteket winterpret in Pijnacker

Kom op zondag 23 februari 2020 samen met je gezin naar de bio boerderij Gravesteyn voor retteket winterpret. Op deze dag kan jong en oud genieten van een uitgebreid programma met onder andere: race over stormbaan, selfie maken met je favoriete koe en boter maken. Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen op de boerderij.

Wanneer: zondag 23 februari 2020

Waar: Boerderij Gravesteyn, Oude Leedeweg 23, Pijnacker

Tijd: 13:00 – 16:00 uur

Toegang: 6,00 euro

 

 

Legofreaksfeest in Leerdam

Zijn je kinderen dol op Lego of Duplo? Kom dan op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari naar het Legofreaksfeest in Leerdam. Hier kunnen kinderen genieten van het zelf besturen van technische voertuigen, er is een Duplo hoek voor de kleintjes en natuurlijk is er ook (vintage) Lego te koop.

Wanneer: vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari 2020

Waar: Gebrouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1, Leerdam

Tijd: vrijdag 18:00 – 21:30 uur

Zaterdag 9:00 – 16:00 uur

Toegang: gratis

Voorjaarsvakantie 2020 uitjes voor het hele gezin 2

 

Voorjaarsvakantie in de Orchideeënhoeve

Jong en oud kan genieten van dit leuke uitje. Kom gezellig met het hele gezin naar de Orchideeënhoeve waar je op verkenningstocht gaat. Het nieuwe jaarthema is Beauty of Nature , de ‘knapste koppen’ van de jungle. De kinderen (en jij) maken kennis met allerlei dieren en planten. De dag wordt afgesloten met een grote quiz waar jullie je opgedane kennis kunnen testen.

Wanneer: zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020

Waar: Orchideeënhoeve, Oosterringeweg 34, Luttelgeest

Tijd: 9:00 – 18:00 uur (zondag 10:00 – 18:00 uur)

Toegang: Volwassenen 14,50 euro
Kinderen 4 t/m 12 jaar 8,50 euro

Kinderen t/m 3 jaar gratis

 

 

Poep & Zoo in dierenpark Amersfoort

Poep is voor veel kinderen fascinerend. Raakt je kind ook niet uitgepraat over poep? Breng je kind dan naar Poep & Zoo in dierenpark Amersfoort. Tijdens de zoektocht door de dierentuin leert je kind alles over… poep van dieren.

Wanneer: zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020

Waar: dierentuin Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Toegang: vanaf 13 jaar 24,00 euro

Kinderen van 3 t/m 12 jaar 20,00 euro

 

 

Weet jij al wat je gaat doen tijdens de voorjaarsvakantie? Als je nog leuke evenementen weet mag je deze gerust in een reactie hieronder delen met andere lezers.

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCo-sleeping met je baby veilig?
Volgend artikelSnel dag en nacht zindelijk met Oopsie Heroes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in