gefeliciTAART.nl - Black Friday

Pinksteren staat garant voor een heerlijk lang weekend vrij. De perfecte tijd om iets leuks met elkaar te doen. Geen idee wat je allemaal kunt doen? Ontdek nu wat te doen met Pinksteren met kinderen.

 

Wat is Pinksteren?

Van oorsprong is Pinksteren een christelijke feestdag die 50 dagen na Pasen valt. Met Pinksteren herdenken christenen het uitstorten van de Heilige Geest als een trooster en bemiddelaar tussen God en de mensen.

 

Wanneer is Pinksteren?

Omdat Pasen elk jaar op een andere dag is, verschilt het dus ook wanneer Pinksteren valt. Meestal is het echter ergens rond eind mei-begin juni. Voor 2023 is het Pinksterweekend op zondag 28 mei en maandag 29 mei. Het is een officiële feestdag, maar dat betekent niet per se dat je op deze dag vrij bent. Overheidsinstellingen en scholen zijn wel vrij, bedrijven bepalen zelf of ze hun werkgevers op deze dagen vrij geven of niet.

 

Wat te doen met Pinksteren met kinderen?

Voor veel mensen betekent Pinksteren genieten van een lang weekend. Omdat kinderen vrij zijn heb je een mooie gelegenheid om quality time met ze door te brengen. Dat kan op verschillende manieren: zowel binnenshuis als buiten. Hieronder vind je nog wat leuke inspiratie voor (gratis) activiteiten met kinderen rond Pinksteren.

 

1. Maak een wandeling in de natuur

Pinksteren valt bijna altijd in de lente, dus de kans dat het mooi weer is is groot. Ideaal dus om naar buiten te gaan en te genieten van de bloeiende bloemen en het groen. Zoek een mooie wandelroute uit en neem een picknickmand mee om onderweg te genieten van een lekkere lunch.

Leestip:  Tips voor een leuke picknick met kinderen

 

2. Bakken en koken

Kinderen vinden het vaak leuk om te helpen in de keuken en Pinksteren is een perfecte dag om samen iets lekkers te bakken of te koken. Denk aan pannenkoeken, muffins, cupcakes bakken en versieren, taart maken of pizza’s bakken.

 

3. Creatieve activiteiten

Niets zo fijn om de creativiteit van kinderen te prikkelen. Geef ze een groot vel papier en laat ze schilderen, tekenen of knutselen. Nog leuker: ga samen aan de slag en maak bijvoorbeeld bloemenkransen voor in het haar.

 

4. Dagje uit

Plan een leuk dagje uit met het gezin. Ga bijvoorbeeld naar een pretpark, dierentuin of museum. Geen zin om het standaard boterhammetje mee te noemen? Ontdek hier wat je als gezin mee kunt nemen voor een dagje uit.

 

5. Spelletjesdag

Organiseer een spelletjesdag thuis. Haal de bordspellen tevoorschijn en maak er een gezellige spelletjesmiddag van. Of speel buiten spelletjes zoals voetbal, trefbal of verstoppertje. Is het mooi weer? Dan kun je natuurlijk ook buiten bordspelletjes spelen.

 

6. Film- of serie marathon

Laat het Nederlandse weer weer eens te wensen over? Maak er dan een ontspannen dag van en organiseer een film- of serie marathon. Kies een aantal leuke films of series uit en geniet van een gezellige dag samen op de bank. Doe dit vooral in overleg met je kinderen, zodat iedereen geniet. Lopen de smaken heel erg uiteen? Laat dan om de beurt iemand een leuke film kiezen. Popcorn en wat lekkers erbij en je komt de dag wel door.

 

7. Kamperen in eigen tuin

Zet je tent op in de tuin en ga kamperen in eigen tuin. Maak het gezellig met een kampvuur, marshmallows en verhalen vertellen onder de sterren. Wordt het te koud om buiten te zitten? Dan lekker verplaatsen naar binnen in de tent en daar nog even genieten van quality time met je gezin.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel20 Leuke traktatie ideeën voor meisjes
Volgend artikelJunior Bake Off 2 Vlaanderen nieuwe succesrecepten voor jonge bakkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in