gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een van de meest bijzondere dierentuinen ter wereld is Zoo Pairi Daiza in Brugelette, België. Geen wonder dat het al drie jaar op rij is verkozen tot beste dierentuin van Europa. Ontdek de verschillende diersoorten per werelddeel een waan je echt even in Canada, China en Afrika. En dat op één dag! Als je tenminste niet blijft logeren tussen de pinguïns…

De mooiste dierentuin van België

Alhoewel ik zelf niet meer zo graag dierentuinen bezoek en liever op zoek ga naar leuke alternatieven voor een dierentuin, keek ik tijdens een perstrip door West-Wallonië echt mijn ogen uit toen wij een bezoekje brachten aan zoo Pairi Daiza in Cambron-Casteau.

De wereld over in 1 dag bij Zoo Pairi Daiza entree

Het dierenpark opende haar deuren al in 1994, maar onderging onlangs nog een grote make-over. Zo zijn er nog meer parkeerplaatsen gemaakt en is het entree nu overdekt.

Zoo Pairi Daiza muurschildering
Mooie muurschilderingen na de ingang

Zelf zegt de zoo veel te doen aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Ze hebben bijvoorbeeld diverse fokprogramma’s lopen waarbij dieren weer worden klaargemaakt om uitgezet te worden in het (semi-) wild en hebben veel dieren hier veel meer hectaren tot hun beschikking dan in de gemiddelde Europese dierentuin.

Zoo Pairi Daiza droombeeld

De verschillende werelden

Wat deze Belgische zoo zo bijzonder maakt, is dat het hier niet alleen maar draait om dieren kijken. Er is zo veel aandacht besteedt aan architectuur en beplanting, dat je hier ook echt heerlijk kunt wandelen.

De wereld over in 1 dag bij Zoo Pairi Daiza 1

Bovendien vind je in de verschillende werelddelen ook diverse restaurants met hun eigen specialiteit. Deze werelden kun je bewonderen tijdens je bezoek aan Pairi Daiza.

Zoo Pairi Daiza restaurant
1 Van de restaurants in de dierentuin

The land of the cold

Brrr, het is best fris in Antarctica. Maar de ijsberen en de pinguïns vermaken zich hier prima! Wat extra leuk is, is dat je veel dieren ook onder water kunt bewonderen. Zie bijvoorbeeld de walrussen de gekste trucs voor het raam uithalen!

Zoo Pairi Daiza onderwaterwereld

Zoo Pairi Daiza onderwaterwereld 1

Zoo Pairi Daiza pinguins

The kingdom of Ganesha

Geen standaard olifantenbedrijf, maar een plekje tussen de tempels en de goden voor deze grijze reuzen. Zodra je dit gebied binnenloopt, lijkt het net alsof je middenin Indonesië staat. Bijzonder: bovenop de tempel staat een urn met daarin de as van een van de oude olifanten die hier is overleden.

Andere dieren in dit rijk zijn onder andere orang-oetans, witte tijgers en de bijzondere Komodo varaan.

Zoo Pairi Daiza olifanten voeren
Met een beetje geluk mag je de olifanten voeren

Zoo Pairi Daiza orang oetans

The Middle Kingdom

In het midden-rijk treed je het traditionele China binnen. Met natuurlijk als trekpleister de aandoenlijke panda’s, die met een beetje mazzel een jong hebben om te bewonderen. Erg mooie architectuur in dit gebied, waardoor wandelen hier echt een feest is.

Zoo Pairi Daiza china

Zoo Pairi Daiza panda

Cambron-Abbey

In dit gedeelte van Pairi Daiza moet je vooral omhoog kijken. Hier vind je namelijk gevleugelde dieren zoals Ara’s, gieren en uilen. Je moet niet bang zijn voor vogels, want soms vliegen ze hier boven de hoofden van bezoekers.

Andere dieren die je hier kunt zien zijn: gordeldiertjes, alpaca’s en capibara’s.

Zoo Pairi Daiza roofvogelshow
De roofvogels kom je ook wel eens bij de ingang tegen

Cambron by the sea

Zoals de naam al doet vermoeden, gaan we hier kijken naar zeedieren. Je vindt hier de zwartvoet pinguïn, de pelsrob en de gewone zeehond.

Favoriet bij kinderen in dit gedeelte is de grote speeltuin.

Zoo Pairi Daiza speeltuin
1 Van de speeltuinen in de dierentuin
Zoo Pairi Daiza speeltuin 1
Nog een speeltuin

The land of origins

Altijd al eens naar Afrika willen gaan? Let’s go! Want in Pairi Daiza reis je al binnen een dag af naar de wonderlijke Afrikaanse savanne. Neem je Big Five bingo mee, want je spot hier onder andere leeuwen, olifanten en witte neushoorns.

Zoo Pairi Daiza tijger

Zoo Pairi Daiza witte tijger

 

Southern Cape

We gaan Down Under en bezoeken hartje Australië. Bewonder koala’s, de mierenegel en natuurlijk kangoeroes in een gebied dat heel erg lijkt op hun natuurlijke habitat.

 

The last frontier

Tot slot komen we aan bij de Pacifische kust van Noord-Amerika. Dat is direct te zien aan de metershoge totempalen en natuurlijk aan de dieren zoals de wolf, de bruine beer en de stellerzeeleeuw.

Pairi Daiza in één dag?

Met zo veel te zien en te doen, vraag je je vast af: Is Pairi Daiza te doen in één dag? Het antwoord is ja en nee. Je kunt natuurlijk de dag vroeg beginnen en een wensenlijstje maken met dieren die je absoluut niet wil missen. Stippel alvast een handige route uit met behulp van de kaart die op de website te vinden is. Of download de mobiele app die je praktische info geeft voor en tijdens je bezoek.

Zoo Pairi Daiza water

Neem zelf eten en drinken mee zodat je geen wachttijden hebt bij restaurants. En doe goede schoenen aan, want je gaat ongetwijfeld heel wat stappen zetten op één dag!

Maar heb je tijd en budget? Dan is een overnachting op het resort zeker aan te raden. Je kunt hier namelijk echt bijzondere accommodaties vinden. Wat dacht je van slapen in een hobbit huisje, waarbij je uitkijkt over het terrein van de bruine beer? Of een bed naast het raam waar pinguïns aan je voorbij zwemmen?

Zoo Pairi Daiza verblijf 1

Zoo Pairi Daiza hobit verblijf
Hobbit huisje met uitzicht op de beren

Zoo Pairi Daiza

Er zijn altijd flinke wachtlijsten en de kamers zijn ver van tevoren helemaal volgeboekt, dus kijk nu alvast op de website voor je bezoek van volgend jaar!

Wil je meer tips voor de leukste uitjes in Europa? Neem dan zeker even een kijkje op mijn reisplatform eengoedereis.nu.

Liefs, Mirjam

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel12 Gratis zomervakantie activiteiten voor kinderen
Volgend artikel10 Tips om je kind te laten slapen bij hitte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in