gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je gezin? Bezoek dan eens Zoo Zajac net over de grens met Duitsland. Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin en gegarandeerd een groot succes bij groot en klein.

 

Dierentuinen te duur voor gezin

Het is algemeen bekend dat een dagje dierentuin (of pretpark) een behoorlijke aanslag op je portemonee is. Voor een gezin bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen ben je volgens RTL nieuws al snel rond de 92 euro kwijt voor een dagje dierentuin of pretpark.

Dan hebben we het alleen over de entree. Hier zit nog geen eten, drinken, souvenir of iets anders bij. Al met al kan een dagje uit al snel rond de 150 euro kosten, zeker als je er ook nog het vervoer bij optelt. Bedragen die zich lang niet iedereen kan veroorloven.

 

Tips om goedkoper naar de dierentuin te kunnen gaan

Natuurlijk zijn er allerlei manieren om een dagje dierentuin goedkoper te maken. Met deze tips kun je goedkoper naar de dierentuin:

  • Koop kaartjes via websites als ticketveiling.nl, Groupon of hou Pepper.com in de gaten
  • Vaak hebben supermarkten in de lente/zomer speciale acties waarmee je kunt sparen voor korting op de entree
  • Ga met een grotere groep of vorm bij de ingang een groep met mensen die ook naar binnen willen
  • Ga je vaker naar de dierentuin? Een abonnement is in verhouding een stuk goedkoper dan losse tickets en vaak krijg je dan nog extraatjes zoals korting of gratis entree voor andere dierentuinen
  • Neem zelf eten en drinken mee
  • In sommige gevallen is het reizen met OV voordeliger dan met de auto

 

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin

Zoek je een leuk alternatief voor de dierentuin? Dan kan ik je Zoo Zajac aanraden. Zoo Zajac is ‘s wereld grootste dierenwinkel, gelegen in Duisburg, net over de grens in Duitsland. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe een dierenwinkel een alternatief kan zijn voor een dierentuin.

 

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin 4

Zoo Zajac is niet alleen een dierenwinkel, ze hebben er ook dieren. Deze dieren zijn deels voor de verkoop, deels houden ze deze dieren uit pure liefhebberij. Naast de standaard dieren zoals vissen en vogels, vind je er ook honden, katten, apen, heel veel verschillende reptielen, knaagdieren, kippen en nog veel meer.

 

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin 1

De meeste dieren kun je alleen bewonderen in hun kooien. Voor de vogels geldt dat je voor 1 euro een bekertje voer kunt kopen en de papegaaien zelf kunt voeren. Dit is erg leuk om te doen en ook geschikt voor jongere kinderen, als zij niet bang zijn voor vogels. De papegaaien (kaketoes, grijze roodstaart enz.) zijn namelijk erg nieuwsgierig en komen niet alleen op je hand, maar ook je hoofd en schouders zitten.

 

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin 7

De kippen vind je buiten achter gaas, evenals de eenden. Hier lopen ook enkele pauwen rond. Niet alleen de bekende gekleurde pauwen, maar ze hebben hier ook witte pauwen. Er is ook een voederautomaat te vinden, zodat de kids zelf de kippen en pauwen kunnen voeren.

 

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin 5

De honden kunnen helaas niet geaaid worden, want zij zitten achter glas. De medewerkers zijn echter constant met de honden bezig en het is erg leuk om te zien hoe de jonge honden spelen en vermaakt worden.

De winkel is zo groot dat je hier uren zoet kunt zijn. En mocht je zelf een huisdier hebben en nog op zoek zijn naar een speeltje, voer, verblijf of wat dan ook: je vindt hier werkelijk alles voor je huisdier.

 

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin 3

 

Waarom naar Zoo Zajac?

Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de wanden vol slangen, spinnen, reptielen en vissen in allerlei kleuren en formaten. De kooien en bakken zijn diervriendelijk ingericht en spreken zeker tot de verbeelding van kinderen. Persoonlijk heb ik genoten van ons dagje Zoo Zajac en mijn kids (17 en 19) hebben eveneens een leuke dag gehad. In de winkel liepen heel veel jonge kinderen rond in de leeftijd van 5 – 10 jaar, dus voor deze leeftijdsgroep is het zeker een aanrader.

Je hoeft geen entree te betalen en je kinderen genieten gegarandeerd van een leuk uitje. Duisburg is niet al te ver van de grens en als je wilt kun je dit uitje perfect combineren met een paar uurtjes shoppen bij CentrO. Mocht je honger of dorst krijgen dan kun je buiten de winkel heerlijke Duitse gebakjes halen zoals lekkere notenhoekjes of Berliner bollen. Naast de ingang is bovendien een cafetaria waar je fast food kunt kopen. Houd er wel rekening mee dat in Duitsland nog veel met contant geld betaald wordt en dat geldt hier bij de bakker en het fast food restaurant ook.

Zoo Zajac gratis alternatief voor dierentuin 8

Algemene informatie

Wil je Zoo Zajac zelf eens bezoeken? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt:

Adres:

Zoo Zajac

Konrad-Adenauer-Ring 6

Duisburg

Duitsland

 

Website: Zoo Zajac

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 10:00 – 20:00 uur

Zaterdag 9:00 – 20:00 uur

Zondag gesloten

 

Honden zijn toegestaan in de winkel!

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel12 Leuke en makkelijke traktaties voor het kinderdagverblijf
Volgend artikel10 Tips voor het kiezen van de juiste naam voor je baby

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in