gefeliciTAART.nl - Black Friday

Bij tipsvoormama tellen we af tot Kerst met diverse winacties en tips om de feestdagen nog leuker te maken. Doe vandaag mee en maak kans op een leuk boekenpakket. Omdat lezen zo belangrijk is, mogen een paar leuke boeken die perfect geschikt zijn als Sinterklaas- of Kerstcadeau niet ontbreken.

 

Boekenpakket voor kinderen van 5 – 12 jaar

Gedurende het jaar heb ik een aantal leuke kinderboeken gekregen en daar heb ik een leuk boekenpakket van gemaakt dat ik nu ga verloten. In het pakket vind je de volgende boeken:

 • Wat moet ik met een mammoet van Geronimo Stilten
 • Wie heeft het gedaan (een interactief boek voor speurneuzen en nieuwsgierige kinderen)
 • Elkje 5 (met Qr codes)
 • De zware rugzak

Leestip: Tips om lezen nog leuker te maken

 

Wat moet ik met een Mammoet (Geronimo Stilten)

Dit boek maakt onderdeel van de rode reeks en is deel 4, maar je kunt dit boek prima los lezen zonder de andere delen aan te moeten schaffen. Ga in een spannend avontuur in de tijdreiscamper met Geronimo, Duifje, Benjamin en Keetje op reis naar de prehistorie. Lees hoe de ontmoetingen met oerknagers, mammoeten en sabeltandtijgers verlopen. En ontdek alles over lang vervlogen tijden.

Bonus: in het boek worden ook spreekbeurttips gegeven!

Geschikt voor kinderen van 6 – 12 jaar

 

Wie heeft het gedaan Pascal Prévot, met illustraties van Vincent Caut

Dit interactieve boek is een kruising tussen Cluedo en Wie is het?. Alle personages in dit boek zijn beurtelings dader of slachtoffer. Kies een verhaal en ga op zoek naar aanwijzingen, Via het omslag kan je verdachten van je lijstje schrappen door een schuifje te sluiten.

Wie heeft geknoeid met het eten in de kantine? Wie heeft de meester aan zijn stoel gelijmd? Wie heeft met bommen gegooid tijdens aardrijkskundeles? Wie heeft Cro-Magnon opgesloten in de bezemkast?

Lees de avonturen van de helden op deze knotsgekke school en vind de dader aan de hand van de aanwijzingen die in de verhalen zitten verstopt. Schuif de luikjes dicht van de personages die niet overeenkomen met de beschrijving van de verdachte. Uiteindelijk blijft er maar één iemand over.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

 

Elkje 5 van Bas Baan

Neem je kind mee in het reilen en zeilen van boerderij ‘De Hazendonkhoeve’ waar Elkje 5 woont. Dit is een echte boerderij in Ablasserdam waar melkkoeien gehouden worden. Van de geboorte als kalfje tot volwassen koe: in het boek leert je kind waar melk vandaan komt, hoe een boer voer verbouwd en nog veel meer.

De ruim 50 illustraties vertellen niet alleen het verhaal, er zijn ook QR codes in het boek. Deze brengen het verhaal tot leven met bewegend beeld van onder andere etende koeien, melkrobots, trekkers en nog veel meer.

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

 

De zware rugzak Sarah Surgey

Van dit boek is er al een keer een uitgebreide review online gekomen, deze kun je hier nalezen. Het boek is vooral bedoelt om rouw met kinderen bespreekbaar te maken. In het boek gaat het over het meisje Enid die net haar opa verloren is. De emoties die hierbij komen kijken voelen voor haar aan als een zware last. Je kunt het boek natuurlijk ook gebruiken als je kind afscheid heeft moeten nemen van een huisdier. Ideaal om in huis te hebben, vooral omdat kinderen het niet altijd makkelijk vinden om over hun verdriet te praten.

Geschikt voor kinderen van 5 – 11 jaar

 

Maak kans op een leuke boekenpakket

Zoals gezegd tellen we af naar Kerst met diverse winacties. Doe nu mee en maak kans op een leuk en gevarieerd boekenpakket voor kinderen vanaf 5 – 12 jaar.

Om mee te doen laat je mij weten welk jouw kind als eerste gaat lezen

Extra kansen om te winnen:

 • Volg tipsvoormama op Facebook
 • Volg tipsvoormama op Instagram
 • Deel het bericht op Facebook en/of Instagram en vergeet niet mij te taggen, zodat ik zie dat je het gedeeld hebt
 • Reageer op 3 willekeurige andere berichten op de website (uitgesloten winacties!) en je naam gaat 5x extra in de naamloten machine
 • Volg mij op whatsapp voor meer tips, winacties enz. (je naam gaat 10x extra in de naamloten machine)

whats app channel

 

Uitsluitend voor deelnemers uit Nederland! Deze winactie sluit op vrijdag 24 december 2023 00:00 uur. In de week na Kerst wordt de winnaar bekend gemaakt op Facebook en krijgt de winnaar een mailtje van mij. Winnaars worden geloot via naamloten.nl.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAftellen tot Kerst met winacties: maak kans op Cre-A-tures van Boti
Volgend artikelAftellen tot Kerst met winacties: maak kans op Ravensburger Ray’s Comic Series puzzels

9 REACTIES

 1. Ik geef graag boeken als cadeautje. Hiermee ben ik bijna klaar voor kerst voor alle kinderen in de familie, alleen de tiener nog.

 2. Mocht ik de gelukkige zijn en zal worden gekozen als winnares, dan geef ik deze boeken aan mijn oudere zus. Zij is een lieve oma van 7 kleinkinderen en er is er nog eentje onderweg. Zij vind het leuk om tijdens haar oppasdag voor te lezen. Boeken zijn daarom altijd welkom. En ik zou niet weten welk boek zij als eerste zal gaan lezen/voorlezen.

 3. Prachtig boekenpakket!
  Mijn kleinzoon zou meteen beginnen met
  Wie heeft het gedaan ?
  Dit interactieve boek zal hem erg intrigeren, want hij is nieuwsgierig en leert graag nieuwe dingen!

 4. Leuk hoor deze winactie, ik heb twee buurmeisjes die heel graag lezen. De oudste heet Roos en zal vast het eerst in een boek duiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in