gefeliciTAART.nl - Black Friday

Is je kind uitgekeken op thuisonderwijs? Zoek je een leuke en tegelijkertijd educatieve manier om je kind bezig te houden? Doe mee en maak kans op een Osmo-kit voor de iPad.

 

Spelend leren

Kinderen tegenwoordig zijn in hun ontwikkeling veel verder dan kinderen van pakweg 30 jaar geleden. Grote kans dat jij als moeder of vader achterliep op de ontwikkeling van je eigen kind. Niet zo gek, want met de technologische vooruitgang is het spelen van kinderen en de daaruit voortkomende ontwikkeling ook verandert.

Kinderen zijn van nature ontzettend nieuwsgierig en tegelijkertijd leergierig. Daar kun je goed op inspelen door je kinderen educatief speelgoed te geven. Spelen is op alle fronten belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is dus belangrijk om dit te blijven stimuleren. Niet alleen als je kind peuter en kleuter is, maar dat gaat eigenlijk door tot bijna de leeftijd van een tiener. Natuurlijk helemaal afgestemd op de leeftijd en het niveau van je kind.

Leestip: Daarom is spelen zo belangrijk voor je kind


Op een leuke manier spelen en leren

Inmiddels zitten kinderen alweer weken thuis, omdat de scholen gesloten zijn. Dan kan op een gegeven moment de verveling toeslaan: altijd maar binnen de eigen vier muren blijven is namelijk hartstikke saai. Zelfs als je kind nog jong is. En thuis school volgen is ook al geen pretje. Waarom niet een andere manier van aanpak proberen?

Osmo heeft hiervoor een heel handige kit ontworpen. Deze kit gebruik je samen met een iPad en zorgt ervoor dat je kind op een leuke manier kan leren. Er zijn verschillende modules waardoor je kind geprikkeld wordt om spelenderwijs de beginselen van rekenen, tekenen, spelling, coderen en puzzelen kan leren. Niet zo gek dat deze kit al in meer dan 30.000 klaslokalen in de VS gebruikt wordt. Soms moet je omdenken en buiten de geijkte paden gaan om je kind bepaalde skills aan te leren. En daarbij kan nieuwe technologie goed van pas komen.

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Bekijk dan onderstaande video even:

https://www.youtube.com/watch?v=CbwIJMz9PAQ&feature=youtu.be

 

 

Doe mee en maak kans op een Osmo-kit

Zoals gezegd doet Osmo er alles aan om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met verschillende vakken en vaardigheden. De kit is geschikt voor kinderen in de leeftijd 6 – 10 jaar. In de kit zit alles wat je nodig hebt om je kind een paar uurtjes speelplezier te geven. Van een iPad houder tot steentjes en bewaardozen. Verder kun je gebruik maken van 5 spelletjesapps. Een mooie start om je kind onbewust te onderwijzen.

Natuurlijk ben je nu benieuwd hoe je mee kunt doen aan de winactie, waarmee je kans maakt op de Osmo kit.

Helaas alleen voor inwoners van Nederland!

 

Om mee te doen moet je het volgende doen (wordt gecontroleerd)

 • Bekijk de video hierboven en laat weten welk spel je kind als eerste gaat spelen met de kit (geen copy paste van antwoorden van een andere deelnemer, laat zien dat je de video bekeken hebt!)

Optioneel voor meer kansen

 • Volg tipsvoormama op Instagramen Facebook (+1 kans)
 • Reageer op twee willekeurige artikelen op de website (+5 kansen)
 • Deel dit bericht op Facebook (+1 kans)

 

Lees vooral ook even de voorwaarden voor winacties door. De winactie loopt t/m woensdag 3 februari 2021 om 00:00 uur. Donderdag 4 februari 2021 zal ik in de loop van de dag de winnaar bekend maken op Facebook.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelAlles over de verzorging van babyharen
Volgend artikel5 Tips om het huishouden met kinderen makkelijker te maken

33 REACTIES

 1. Oh, ik ben stiekem benieuwd naar het laatste spel met de bolletjes op het scherm, de naam stond er precies niet bij. Als ik mijn zoontje een beetje goed inschat, zal hij als eerste de tangram spelen, volgens mij zou hij het vosje willen maken dan zoals het jongetje in het filmpje deed. Wat leuk, op deze manier combineren kinderen het spelen met de tablet en ander speelgoed, wat een uitvinding!

 2. Ik denk dat mijn kleinkiddoos, en stiekem ook ik zelf in eerste instantie het meeste plezier en de meeste uitdaging vinden in het letterspel. En……….uiteraard super leerzaam.

 3. Wat is dat een leuk en leerzaam spel! Ik denk dat mijn kleinzoon het liefst bezig zou zijn met de knikkertjes die naar beneden rollen en dan op de rug van de Dinosaurus belanden of op andere dieren of voorwerpen! Hij loopt wat achter met leren maar dit spel is uitdagend en zelfs Tangram is zo leuk omdat er telkens een tingelend geluidje komt als iets goed is gemaakt!
  Zo wordt leren leuk en fijn! Echt super!

 4. 30 jaar geleden stond ik ook aan het begin van mijn schoolcarrière, dat wat mijn zoon in groep 1 krijgt kreeg ik denk k pas in groep 3, geloof niet dat ik als 4 jarige al zoveel letters kende en tot 20 kon tellen. De puzzels uit het eerste deel van het filmpje zou mijn dochtertje erg leuk vinden terwijl mijn zoon de letter spelletjes erg leuk vindt maar ook het spelletje met de balletjes een echte uitdaging zou zijn en er aansluit bij zijn manier van leren
  De constante staat van onderprikkeling bij de Kids en de mate waarin ik mij overprikkeld voel maakt dat thuisonderwijs hier niet zo’n succes is en de boel regelmatig ontploft.
  Een leerzaam interactief spel zou een welkome afwisseling zijn zodat de Kids ieders op eigen niveau aan hun ontwikkeling werkt

  Insta ennad22

 5. Tangram vindt mijn eigen little genius (en ikzelf ook 😉 ) erg leuk! We doen graag mee voor deze leuke prijs, we worden helemaal enthousiast van het filmpje!

 6. Denk dat het leukst gaat vinden: daar waar de kindjes via papier een soort van balletjes laten bewegen nadat ze streepjes trekken. Al vindt ze alles met lettertjes ook wel erg leuk vooral omdat het op snelheid gaat

 7. Ik vind dat spel met die balletjes die naar beneden vallen echt heel leuk bedacht, daar zouden we ons heel wat uren mee kunnen vermaken

 8. Ik heb geen idee hoe het laatste spelletje heet, dat op de video zichtbaar was, maar dat is wel echt super leuk! Mijn zoontje is veel bezig met letters en het lezen op school, maar het creatieve blijft er soms wat bij en dit zou dus echt een super leuke aanvulling zijn! Mijn zoon tekent graag snel wegen, dus hoe leuk is het om dit om te kunnen zetten in een soort van digitale knikkerbaan (zo lijkt het in ieder geval te zijn op het filmpje) en helemaal grappig is het dat de computer dus ook speelgoed om kan zetten in digitale tekeningen. Ik ben benieuwd hoe alle autos er op het scherm uit zullen zien!

 9. Dit zou super leuk zijn voor mijn dochter, ze vindt puzzels heel leuk en de puzzel die je na moet maken zou wel een van haar favorieten zijn 🙂
  Graag doen wij mee met de winactie

  Liefs,

  Angela

 10. tangram zal mijn dochter vooral erg leuk vinden om te doen, maar ik zelf zie haar liever met woorden bezig omdat ik merk dat ze hier nog moeite mee heeft. Ook leuk dat er interactie is met de tablet. Kinderen vinden zodra er schermpjes aan de pas komen het vaak al meteen interessanter.

 11. Dat ziet er leuk uit! Mijn zoon zou dat spelletje met die balletjes waarbij je moet tekeningen helemaal leuk vinden. Alles op alles wat rolt heeft zijn interesse. Leuk om een spelende manier toch bezig te zijn met leren. Ik ga duimen!

 12. Wat een ontzettend leuk interactief spel. Dit zullen mijn dochters fantastisch vinden. Met mijn dochter van 7 zou ik starten met Tangram. Met mijn dochter van 5 juist met het tekenen. Erg tof verzonnen.

 13. Wat een leuke manier om educatief verantwoord met de IPad te spelen!! Onze zoon zou alle spellen geweldig vinden, maar ik denk dat hij op het laatste spel met de ballen en het tekenen helemaal nooit uitgekeken raakt. Zou heel tof zijn als eerste spel op de iPad die we net gekocht hebben!

 14. Ik vind die tangram heel leuk, dat het niet alleen maar namaken is maar dat de ipad ook controleert of het klopt en dat je kind daardoor de bevestiging krijgt dat die het goed heeft gedaan. Ook met de letters woorden maken (hopelijk zijn de woorden dan in het Nederlands) vind ik erg leerzaam. Ook als het niet in het Nederlands is, dan is het leerzaam om Engelse woorden te lezen. Ik vind het gewoon heel erg leuk om te zien dat het zo interactief is, dat de ipad reageert op wat je doet.

 15. Wat leuk de puzzel om een vogel te maken, en de letters zijn ook erg leerzaam 😊😊
  Erg leuk en leerzaam voor de kinderen.
  Groetjes Anneliese de Waal

 16. Wat ontzettend gaaf! Ik denk dat mijn zoon als eerst de tangrampuzzels gaat maken. Rustig ontdekken zonder dat het gelijk om snelheid gaat. Het spel met die balletjes zal hij ook heel leuk vinden, wat gaaf dat je daar ook speelgoed voor kunt gebruiken. Daar worden ze extra creatief van.

 17. Wat een ontzettend leuk filmpje! 🙂 Spelend leren, de kinderen beleven er plezier aan. Ik ben erg benieuwd naar het derde spel, een combinatie van tekenen met spel. Erg leuk voor mijn oppaskindjes.

 18. Mij lijkt de Tangram het leukst voor mijn dochter! Ik zie hoe blij dit meisje wordt van de zwaan en de kat; de mijne zou dat ook zijn! Anders leren denken, mooier kan niet!

 19. Heel moeilijk om te kiezen wat ze eerst zullen willen doen. Ik gok op het spel om iets te tekenen en de balletjes die dan vallen . Maar het zou ook kunnen dat ze voor de tangram kiezen, die is ook zo leuk. Maar evengoed gaan ze woorden maken … ik zou het zelf ook niet weten … uit proberen maar zeker ..,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in