gefeliciTAART.nl - Black Friday

Helaas is probleemloos zwanger worden niet voor een ieder weggelegd, zelfs niet voor beroemdheden. Vandaag lees je in mijn recensie ‘Mama worden de weg naar geluk via IVF’ van de Belgische zangeres Lindsay wat zij door heeft gemaakt om zwanger te kunnen worden. Doe vooral ook mee met de winactie, want ik verloot het boek.

 

Belgische zangeres Lindsay

Lindsay is in België een bekende zangeres die al vanaf haar zestiende zingt. De nu 41-jarige zangeres Werd zelfs 2 keer uitgeroepen tot ‘beste zangeres van Vlaanderen’. Daarnaast heeft zij maar liefst 8 nummer 1 hit noteringen gehad. In totaal heeft zij 7 albums op haar naam staan, waarvan er tot op heden meer dan 100.000 van verkocht zijn. Het zingen en dansen is haar met de paplepel ingegoten, want haar hele familie zit in de showbizz.

Dat ook het leven van een beroemdheid niet altijd over rozen gaat heeft zij aan den lijve ondervonden. Toen zij en haar grote liefde Kris een gezin wilden stichten, bleek dat minder makkelijk te gaan dan gedacht. Omdat ze merkte dat er nog best veel taboe heerst rond het thema IVF besloot zij een boek uit te geven. In dit boek staat haar eigen weg naar moederschap via IVF.

 

Recensie ‘Mama worden de weg naar geluk via IVF’ met winactie

Het boek is geschreven als een soort dagboek. De eerste bladzijdes zijn een inleiding om kennis te maken met haar persoonlijkheid en haar familie. Uit haar boek blijkt dat zij een sterke persoonlijkheid heeft die ervan uitgaat dat ze zelf alles zo goed als mogelijk moet dragen. De weg naar het moederschap gaat niet over rozen en dat zorgt ervoor dat Lindsay langzaam maar zeker ziet dat ze ook anderen moet betrekken in haar gevoelens en wensen.

Naast haar staat gelukkig een lieve partner en een dokter die haar met raad en daad bijstaat, zonder de dingen rooskleuriger te maken dan ze zijn. Tussen de dagboekdelen wordt ook haar dokter aan het woord gelaten. Professor Michel De Vos licht de weg van een zwangerschap via IVF toe. Hieronder een klein fragment:

Wist u dat… zelfs mooie embryos fatale fouten kunnen bevatten? Ik wil hier een mythe neerhalen. Ik begrijp volledig dat bij koppels die een vruchtbaarheidsbehandeling volgen, de frustraties groeien als de hoge verwachtingen niet vertald worden in een zwangerschap…Maar zoals reeds eerder gezegd: chromosoomfouten worden niet standaard onderzocht aangezien hiermee de kans op een kind blijkbaar niet toeneemt…

 

Recensie Mama worden de weg naar geluk via IVF met winactie 1

Dit benadrukt nog eens dat IVF niet zo makkelijk is als het lijkt. Dat blijkt ook uit het volgende fragment geschreven door Lindsay die na de zoveelste teleurstelling over het uitblijven van de gewenste zwangerschap en twee miskramen.

Het is 3 april 2017.  De start van mijn maandstonden. Op de eerste dag haal ik weer een bloedprikje en magi k de hormonenkuur starten. Het circus is weer begonnen. Diezelfde avond spuit Kris me het product Elvona in. Deze hormonen werken zeven dagen. In plaats van zeven opeenvolgende spuiten, volstaat deze ene. Het is zaterdag 8 april 2017. In de ochtend een extra spuit orgalutrn. Te geven tussen 7 en 9 uur, elke dag op hetzelfde tijdstip…Tijd voor de spuit,  maar ik laat Kris rustig slapen. Ik dacht het intussen wel zelf te kunnen oplossen. Ik maak de spuit gebruiksklaar en wrijf wat vel over mijn broek. Ik floep ze erin maar… ze floept er meteen uit. Nog eens proberen… weer hetzelfde. Ik probeer het wat zachter en duw de spuit langzaam in mijn buik. De vloeistof glijdt binnen, maar ik voel me wegdraaien. Ik val met een smak op de grond…

 

Ook met de vroedvrouw Freya Van Hoefs die Lindsay tijdens het gehele traject bij stond komt aan het einde van het boek nog even aan het woord. Dat geldt ook voor haar man Kris en een lotgenote voor wie zwanger worden evenmin vanzelfsprekend was.  Gelukkig kent het boek een happy end en mogen Lindsay en Kris zich nu ouders noemen van een lief klein meisje met de naam Lisa-Marie.

Mocht je niet willen wachten op de uitslag van de winactie, dan kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen bij Bol.com

 

Win het boek ‘Mama worden de weg naar geluk via IVF’

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Lindsay? Ken je iemand die je dit boek gunt of volg je zelf een IVF traject en wil je het boek van een lotgenote lezen? Ik mag het recensie exemplaar verloten.

Hoe doe je mee?

 • Laat op mijn blog (hieronder) een reactie onder dat je meedoet met een geldig e-mailadres

 

Extra winkans:

 • Volg tipsvoormama op Facebook (+1)
 • Volg tipsvoormama op Instagram (+1)
 • Deel dit bericht op Facebook (+1)
 • Tag een andere moeder op Facebook die dit boek ook wel zou willen winnen (+1)

 

De winactie loopt tot en met zondag 14 juli 2019 om 23:59 uur. In de week erna maak ik de winnaar bekend op Facebook. De winnaar krijgt ook een mailtje van mij en heeft 48 uur om te reageren op mijn mailtje.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCenter Parcs De Eemhof leuk voor alle leeftijden
Volgend artikelSpeelgoed geschikt voor kinderen met astma

51 REACTIES

 1. Hallo, ik ben voor het eerst op uw blog en zou graag meedoen met deze winactie.
  Zelf heb ik twee kindjes geadopteerd, maar ik heb een vriendin die met IVF bezig is.
  Haar zou ik dit boek graag willen geven.
  Ikzelf ben ook heel benieuwd naar dit boek.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag voor haar een kansje.

 2. Doe er graag voor mee! Lees graag de ervaringen van andere vrouwen over dit soort dingen.En wie weet kan ik er ook nog wat tips uit halen voor wanneer het zo ver voor mij is.

 3. Lees graag de ervaringen van andere vrouwen over dit soort dingen.En wie weet kan ik er ook nog wat tips uit halen voor wanneer het zo ver voor mij is.Doe er graag voor mee!

 4. lijkt me een prachtig boek en aangezien ik weet hoe het is om in zo’n traject te zitten zal er veel herkenning zijn.

 5. Ohhh ik wil het boek heel graag winnen!! Ik heb ondertusden ook al enkele ivf pogingen achter de rug en wil heel graag lezen hoe dit voor Lindsey allemaal verlopen is!

  • Sterkte ermee, nu ik gelezen heb wat het inhoudt heb ik nog meer respect voor vrouwen die ivf ondergaan. Ik noteer je naam

 6. Wij hebben zelf ook een tijdje in de mallemolen gezeten en vind het interessant om te kunnen lezen hoe anderen er over denken. Daarom maak ik dus graag kans op dit boek van mijn landgenote.

 7. […] Laat ik als eerste zeggen dat een zwangerschap altijd een wonder is. Hoe jong of oud je bent. Dat neemt echter niet weg dat hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het kan zijn om zwanger te worden. Na je 32ste nemen de eitjes die vruchtbaar zijn af en neemt de kans toe dat er iets mis is met je eitjes. De kans op een handicap neemt daarmee ook toe. In veel gevallen worden vrouwen op latere leeftijd alleen zwanger via IFV. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in