Verwarm de oven voor op 200°C
Zet een bakplaat met daarop bakpapier klaar
Voor het deeg meng je de suiker en boter met vanillesuiker. Mixen tot het een smeuïge massa is geworden
Voeg dan de eieren toe en een snufje zout
Meng de vanillepudding met bakpoeder en bloem
Voeg het bloemmengels lepel na lepel toe aan het beslag, terwijl je langzaam mixt
Tussendoor de melk lepel voor lepel toevoegen
Het deeg wordt met een eetlepel op het bakpapier geschept, hoe ronder het hoopje deeg hoe beter (al moet ik eerlijk zeggen dat dit best lastig voor elkaar te krijgen is). Houd er rekening mee dat het deeg uitloopt, dus plaats de hopen niet te dicht naast elkaar
De koeken worden ongeveer 15 minuten gebakken
Na het bakken af laten koelen en ondertussen glazuur klaar maken
Voor het glazuur wordt 100 gram poedersuiker genomen en gemengd met ongeveer 1 – 2 eetlepels citroensap of water. Ik heb het niet precies gemeten, maar het moet een redelijk dikke pap worden
Verdeel het glazuur op de vlakke kant van de koeken en laat de kinderen dan versieren
Wil je net als mijn dochter en ik hebben gedaan op de koeken ‘tekenen’? Laat dan het glazuur eerst hard worden (dat duurt 1 – 2 uur)