Verwarm de oven voor op 180°C als je een heteluchtoven hebt. Maak je gebruik van boven en onderwarmte? Zet de oven dan op 200°C.
Zet het bakblik klaar en doe er alvast de papieren cupcake vormpjes in
Meng de afgewogen bloem, bakpoeder, cacao en zout en doe het in een aparte kom. Even met een lepel doorroeren en opzij zetten
Smelt de chocolade au bain marie of met korte intervallen in de magnetron. Let op: in de magnetron kan het heel snel gaan, dus doe echt heel rustig aan
Zet de gesmolten chocolade even apart, deze kun je pas gebruiken als deze lauw warm is geworden!
Als de chocolade lauw is kun je deze samen met de suiker tot een luchtige massa mixen. Mix zeker 3 minuten tot je een ietwat luchtige massa hebt. Let op: vergelijk dit niet met de massa die je krijgt als je ei met suiker mixt, want dit is heel anders
Voeg hierna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot het eerste ei volledig op is genomen
Nu kun je het bloemmengsel en de melk afwisselend toevoegen, terwijl je blijft mixen. Doe dit wel op een lage stand, anders vliegt alles om je oren 😊
Zet nu het bakblik met de lege papieren vormpjes in de oven
Mix het deeg nog 3 minuten op de hoogste stand
Haal het bakblik uit de oven en verdeel het deeg over de cupcake vormpjes. Je vult de vormpjes ongeveer voor ¾ met deeg
Zet de muffins in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. Controleer tussendoor of de muffins gaar zijn, want de baktijd kan per oven verschillen
Haal de muffins uit de oven, laat 10 minuten afkoelen in het bakblik en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen